קריירה ולימודים
מהפכה בצה"ל: זה התפקיד בו ישרתו מעתה ספורטאים אולימפיים
צה"ל מרחיב את תקני הספורטאים המצטיינים גם לספורטאים המועמדים להגיע לאולימפיאדה, שיזכו לתנאי שירות מקלים בעיקר כמורים חיילים במקצועות החינוך הגופני
מהפכת שירות לספורטאים בצה"ל: מעתה יוענקו הקלות בשירות לא רק ל"ספורטאי מצטיין", "ספורטאי פעיל" או "ספורטאי עילוי", אלא גם לתקן חדש של ספורטאים: כאלה המועמדים להגיע לאולימפיאדה.
כ-150 ספורטאים אולימפיים (בנים ובנות ביחס שווה) יצטרפו לתקן החדש בקרוב ויזכו להטבות כמו: טירונות מקוצרת של עשרה ימים (במקום חודש כפי שהיה לספורטאים מצטיינים), קיצור שעות השירות בכל יום ל-4 שעות בלבד, הצבה בבסיס קרוב לבית, הגדלת ימי החופשה המיוחדת עבור תחרויות ומחנות אימונים ל-170, ואף אישור לצאת ולהתחרות במדינות ערב. נודע כי המקצוע העיקר בו ישרתו הספורטאים האולימפיים יהיה מורה-חייל, במקצועות החינוך הגופני והכנה לצה"ל.
הקריה האקדמית אונו, המשמשת כבית לכמה מהספורטאים האולימפיים הבולטים, הביאה את תגובתם של כמה מספורטאי ישראל בעבר ובעתיד. המתעמלת האולימפית לשעבר נטע ריבקין: "עוד כשהייתי ספורטאית פעילה דובר על כך שצריך לעשות יותר למען הספורטאי ובתכנית הנוכחית, שני הצדדים מרוויחים. הספורטאי מקבל תנאים ותמיכה טובה יותר מצה"ל ומצד שני, גם הצבא מפיק מהכישורים ומהידע הספורטיבי של החייל עבור צרכי הארגון".
המתעמל האולימפי לשעבר אלכס שטילוב: "אני מברך על הצעד ועל המהפכה שמבצעת צה"ל עבור הספורטאים האולימפיים. השתתפתי בוועדות בנושא זה בכנסת ואני שמח שהיוזמה הזו קורמת עור וגידים. הספורטאים בישראל רוצים לעשות תפקיד משמעותי בצה"ל והתפקיד נמדד באיכותו ולא בשעות שהספורטאי מקדיש אליו".
עוד ב-
הג'ודוקא האולימפי טל פליקר: "הרבה השתנה במערכת בכל הקשור להבנת הצרכים של הספורטאים, ואני שמח שמוצאים את הדרך ונותנים את המקום להקל את השירות על הדור הבא של הספורט האולימפי".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה