קריירה ולימודים
ממצאים מדאיגים: כך מקומות עבודה בישראל מפלים בני נוער
בשנת 2024, כ-650 אלף בני נוער עבדו בפועל או חיפשו עבודה. בסקר שערכו במכון גיאוקרטוגרפיה, עולים נתונים מדאיגים בנוגע לזכויותיהם של בני הנוער ולתחושות שהם חווים בעת העבודה

הסתדרות הנוער העובד והלומד מפרסמת את דו"ח "עבודת נוער 2024", שנותן הצצה לשוק העבודה לבני נוער בישראל. הממצאים מדאיגים, ומצביעים על אתגרים גדולים בשוק העבודה לבני נוער.
כחלק מהסקר, 90% מבני הנוער העובדים דיווחו כי חוו לפחות הפרה אחת של הזכויות שמגיעות להם. מדובר בנתון לא פשוט, וכזה שממשיך את המגמה מהשנים הקודמות, מה שמראה לנו צורך ממשי בשינוי מערכתי.
עוד רואים בסקר כי 650 אלף בני נוער (70%) היו מעורבים בשוק העבודה, כלומר עבדו בפועל או חיפשו עבודה, ו-69% מהעובדים חוו תחושות כמו שחיקה, לחץ, פגיעה בלימודים ובבריאות.
הפרסום של הדוח מגיע בתזמון חשוב במיוחד: בתחילת חודש אפריל נכנסת לתוקף העלאת שכר המינימום במשק, ובגלל שמדובר בתקופה של חופש עבור בני הנוער, הם צפויים להיכנס לשוק העבודה או להמשיך לעבוד יותר.
עוד ב-
העלאת שכר המינימום שכר המינימום מ-32.3 שקל לשעה ל-34.3 שקל לשעה היא כמובן צעד חיובי, אך ללא אכיפה אמיתית או העלאת המודעות אצל בני הנוער, הם עלולים להישאר מאחור. הסקר נערך על ידי מכון גיאוקרטוגרפיה בקרב מדגם מייצג של למעלה מ-1,000 בני נוער מהמגזר הכללי, החרדי והערבי.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה