קריירה ולימודים
הזדמנות או משבר? ישראל בצמרת המדינות המתקשות באיוש משרות
ישראל זינקה למקום ה-2 בקרב המדינות המתמודדות עם קושי באיוש משורת בעובדים עם מיומנויות. מנכ"ל ManpowerGroup ישראל: "שיא חסר תקדים של מחסור בטאלנטים, שמציב את מדינת ישראל במקום השני בעולם"

74% מהמעסיקים ברחבי העולם עדיין מתמודדים עם אתגרים משמעותיים במציאת כישרונות מיומנים, כך עולה מסקר המחסור בכישרונות של ManpowerGroup העולמית לשנת 2025.
נתון זה מהווה עלייה דרמטית בהשוואה לעשור הקודם, אז רק 36% מהמעסיקים דיווחו על קשיים דומים. המחקר, המבוסס על תשובותיהם של למעלה מ-40,000 מעסיקים מ-42 מדינות, מדגיש עד כמה נדירות הכישרונות ממשיכה להיות מאפיין מרכזי בשוק העבודה העולמי.
עם זאת, הדרמה האמיתית מבחינתנו הוא הזינוק של ישראל למקום ה-2 בטבלת המדינות המתמודדות עם קושי באיוש משרות בעובדים עם מיומנויות עם שיא מקומי של כל הזמנים בקושי בגיוס משרות (85% מהמעסיקים בישראל), קצת אחרי המעסיקים בגרמניה (86%) ולפני המעסיקים בפורטוגל (84%). מנגד, מעסיקים בקולומביה (59%), פולין (59%) ופוארטו ריקו (53%) חווים את הקושי הנמוך ביותר מבין המדינות המשתתפות בסקר.
בכל הנוגע למצוקת הכישרונות בישראל לפי ענפי תעשייה, מעסיקים מתחומי ההייטק וטכנולוגיה (עליה של 19%) והבריאות ומדעי החיים (עליה של 7%) דיווחו על הקושי הגדול ביותר באיוש משרות – 93%.
עוד עולה מהסקר כי המיומנויות הטכנולוגיות נותרו אלו שהכי קשה למעסיקים ישראלים לגייס עובדים המחזיקים בהן, כש-5 התחומים שמעסיקים בישראל הכי מתקשים למצוא עובדים עם המיומנויות המתאימות הן: IT ודאטה, הנדסה, מכירות ושיווק, תפעול ולוגיסטיקה וייצור ותעשייה. בנוסף, ניכר מהסקר כי ארגונים גדולים ובינוניים הם אלו הסובלים מהקושי הגדול ביותר באיוש משרות.
המיומנויות המבוקשות ביותר: כישורי IT ונתונים הם הקשים ביותר לאיוש (26%), ואחריהם הנדסה (22%) ומכירות ושיווק (21%), מה שמשקף את המשך המהפכה הדיגיטלית בתעשיות השונות.
המיומנויות המבוקשות ביותר: כישורי IT ונתונים הם הקשים ביותר לאיוש (26%), ואחריהם הנדסה (22%) ומכירות ושיווק (21%), מה שמשקף את המשך המהפכה הדיגיטלית בתעשיות השונות.
עוד ב-
דרור ליטבק, מנכ"ל ManpowerGroup ישראל: "שוק התעסוקה בישראל מתמודד עם שיא חסר תקדים של מחסור בטאלנטים, שמציב את מדינת ישראל במקום השני בעולם. הנתונים משקפים מציאות שבה מעסיקים מתקשים לאייש משרות חיוניות, לא רק בתחומים טכנולוגיים, אלא גם בענפים אסטרטגיים כגון בריאות, מדעי החיים ותעשיות מתקדמות נוספות. על רקע הפיכתו של המחסור בכישרונות לאתגר משמעותי, ארגונים נדרשים לאמץ גישות חדשניות לניהול ההון האנושי: הרחבת מאגרי הכישרונות באמצעות פנייה לקהלים חדשים, השקעה בהכשרת עובדים קיימים והתאמת מודלי העסקה למציאות המשתנה – לרבות עבודה היברידית וגמישות תעסוקתית – הפכו כולם לצעדים הכרחיים. הסתגלות מהירה ויוזמות פרואקטיביות אינן עוד יתרון תחרותי, אלא תנאי בסיסי להבטחת צמיחה ויציבות של חברות בשוק העבודה החדש".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה