קריירה ולימודים

פטור ממס הכנסה: גם במקרים של תפקוד באופן מלא

רבים בטוחים שאם הם ממשיכים לעבוד במקביל להתמודדות עם מחלת רקע, הם אינם זכאים לזכויות ופטור ממס. אלו המקרים שיזכו אתכם בפטור ובהטבות נוספות 
עו"ד אריה שילאנסקי | 
מענקים-אילוסטרציה (צילום shutterstock, freepik)
רוב האנשים לא יודעים כי ניתן לקבל פטור ממס על ההכנסות, בתנאי שסך כל הנכויות המצטברות מגיעות ל-89.01% סה"כ. חלק מהנכויות יכולות להיות נכויות שהן על רקע תפקודי, לכן ישנם אנשים עובדים ומתפקדים שחולים במחלות רקע ועשויים להיות זכאים לפטור ממס הכנסה.
ניתן לקבל את הזכאות רטרואקטיבית עד שש שנים אחורה, לכן אתם עשויים לקבל החזרי מס גבוהים במיוחד. חשוב לציין כי קבלת הפטור אינה אוטומטית וכמו בכל בתחום, יש צורך לפעול למימוש הזכויות המגיעות לכם. גם עצמאיים בעלי נכות גבוהה - ולא רק שכירים,  יכולים להימצא זכאים לפטור ממס.

קרדיט צילום: יוהנס פלטן - עו"ד אריה שילאנסקי
רבים בטוחים שאם הם עובדים ואפילו מרוויחים משכורת יפה או שהם עצמאיים ומכניסים לבנק סכום יפה בכל חודש ובמקביל חלו בסרטן או במחלה קשה אחרת, הם אינם זכאים לזכויות מהביטוח הלאומי.

גם אם המחלה או הנכות אינן פוגעות או משפיעות על חיי היום יום, אינכם רוצים שיגדירו אתכם כ"נכים" ואתם בטוחים שלא מגיעות לכם הטבות כלשהן ממס הכנסה -  שכן אתם מרווחים 'יפה' ומתפקדים באופן מלא - כדאי שתדעו כי במקרים מסוימים מגיע לכם פטור ממס הכנסה ואתם זכאים להטבות נוספות.
מי עשויים להיות זכאים לפטור? אנשים שסובלים ממחלות כרוניות כמו סרטן, סוכרת, אי ספיקת כליות ועוד. הפטור עשוי להיות רלוונטי לאנשים שעובדים ו/או מקבלים פנסיה ומשלמים מס הכנסה בסכום שמעל ל-1000 שקלים  בחודש וחולים במחלה כרונית קשה אחת או  יותר.
פטור ממס הכנסה ניתן למי שנקבעו לו לפחות 89.01% נכות לצמיתות ובתנאי שאחת מהנכויות הינה בשיעור של  40% ומעלה, למשל דום נשימה קשה בשינה. ניתן לקבל פטור ממס גם אם מדובר בנכות זמנית של לפחות חצי שנה, אם אתם סובלים ממחלה כרונית אחת, כאשר חישוב אחוזי הנכות נעשה בשקלול סך המחלות השונות.
אפשר לקבל פטור ממס בפניה לוועדות רפואיות ייעודיות שדנות בפטור ממס הכנסה. לחילופין, ניתן לנצל הזמנה לוועדה רפואית רגילה של הביטוח הלאומי  - לדוגמא ועדה לקביעת נכות כללית, ושם לנסות לקבל נכות בשיעור 89.01% לפחות. השלב הבא יהיה פנייה למס הכנסה עם הנכות שנקבעה בוועדה הרפואית הנ"ל.
על מנת להשיג את שיעור הנכות הדרוש, ניתן לעשות שימוש בנכויות שנקבעו בעבר כמו נכות כללית או נכות מעבודה. יש לכך יתרון כי אז ניתן לקבל את הפטור ממס רטרואקטיבית. יחד עם זאת לעתים כדאי להתחיל את הליך קביעת הנכות מההתחלה.  בכל מיקרה מומלץ להתייעץ עם עו"ד מומחה לתביעות נגד הביטוח הלאומי.
חשוב לציין כי בעלי שכר גבוה כמו מנכ"לים לדוגמא, בעלי נכות בשיעור של 89.01% ומעלה, יוכלו לקבל פטור ממס עד לתקרה של 445,200 בשנה. בעלי שיעור נכות של 90% ומעלה, הזכאים לתגמול חודשי לפי חוק הנכים או חוק התגמולים לנפגעי פעולות איבה זכאים לפטור ממס לתקרה של 684,000 ש"ח בשנה.
בנוסף ניתן לקבל פטור ממס עד לסכום של 337,200 ש"ח בשנה, גם על כספים שהופקדו בעקבות פיצויים או ביטוח בשל נזקי גוף. תקרות הפטור מתעדכנות מעת לעת ולצורך קבלת הפטור יש להכין תיק רפואי מתאים.
הכותב: עו"ד אריה שילאנסקי מתמחה בתביעות נגד המוסד לביטוח לאומי
 

תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה