קריירה ולימודים
הסוף לפיטורים המכוערים? זו הצעת החוק שתעשה סדר
הצעת החוק מציעה הבדל בין תקופה ראשונית שבה תינתן הגנה מוחלטת מפיטורים, לבין תקופה נוספת של עד שנה מיום הנפילה, שבה תינתן הגנה על פי כללים שייקבעו בהמשך. ההגנה תינתן לעובדים שהועסקו לפחות שישה חודשים במקום העבודה לפני המקרה
ועדת העבודה והרווחה, בראשות ח"כ ישראל אייכלר (יהדות התורה), פתחה בדיון על הצעת חוק חדשה של ח"כ דבי ביטון (יש עתיד) שתעניק הגנה מפיטורים לבני משפחות שכולות של חללי צה"ל בשנת האבל הראשונה.
על פי 'דבר' הצעת החוק מציעה הבדל בין תקופה ראשונית שבה תינתן הגנה מוחלטת מפיטורים, לבין תקופה נוספת של עד שנה מיום הנפילה, שבה תינתן הגנה על פי כללים שייקבעו בהמשך. ההגנה תינתן לעובדים שהועסקו לפחות שישה חודשים במקום העבודה לפני המקרה.
ח"כ ביטון הסבירה כי הצעת החוק נועדה להתמודד עם המציאות הקשה לאחר ה-7 באוקטובר, שבה משפחות רבות מתמודדות עם אובדן קשה. היא הדגישה את הצורך בהגנה על בני משפחות חיילים וחללי פעולות איבה, כאשר השנה הראשונה היא במיוחד קשה מבחינה נפשית וכלכלית.
תום עופר ממשרד הביטחון ציין שהמשרד מודע למספר מקרי פיטורים של בני משפחות נופלים בשנה האחרונה, והדגיש את החשיבות של התיקון החוקי להרחיב את ההגנה גם על ארוסות וארוסים. הוא טען כי תעסוקה במהלך השנה הראשונה היא קריטית לשיקום הנפשי, והציע שהאיסור על פיטורים יחול לכל תקופת האבל, עם אפשרות למקרים חריגים.
עו"ד נטע ברק מהסיוע המשפטי במשרד המשפטים הביעה תמיכתה בחוק והסבירה כי המשפחות השכולות זכאיות לסיוע משפטי בתחום האזרחי בעקבות האובדן. היא הדגישה את הקשיים שהן נתקלו בהם במקום העבודה, מה שממחיש את הצורך בהגנה רחבה יותר על זכויות העובדים הללו.
עוד ב-
לסיכום, המהלך המוצע מציע לא רק הגנה מפיטורים, אלא גם הכרה בצרכים המיוחדים של בני משפחות שכולות בשנים שלאחר האובדן. במקביל, חלק מהדוברים הצביעו על הצורך למצוא איזון בין ההגנות המוצעות לבין צרכי המעסיקים בשוק העבודה, כדי לאפשר סביבה תעסוקתית בריאה ומאוזנת.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה