קריירה ולימודים
מענקים עד 9,300 שקל: ביטוח לאומי משנה תקנות מ-1965
הביטוח הלאומי מבקש לשנות תקנות משנת 1965 ולקדם הרחבת תקנות נכות עבודה במיליוני שקלים. לראשונה יינתן מענה רוחבי ולא נקודתי לאלפי הנכים הקשים ויעניק להם תוספת כספית קבועה למי שירצה שיקום מקצועי, טיפול רפואי או שיבה למעגל העבודה
בביטוח הלאומי קיימות מספר קצבאות והבולטות שביניהם הן קצבת נכות כללית וקצבת נכות עבודה. שתי קצבאות אלו שונות זו מזו, כאשר הראשונה מבטיחה קצבה סוציאלית למי שנפגע או חלה וכתוצאה מכך איבד את היכולת שלו להתפרנס.
במסגרת קצבה זו, ניתן לקבל קצבה בסיסית עד כ-4291 שקל ותוספות בגין הרכב משפחתי ובמצבים קשים לקבל תוספת שירותים מיוחדים (שר"מ) למי שזקוק לעזרה בפעולות היום יום כגון: לבישה, רחצה, אכילה וכיוב' כמו-כן, זוהי קצבה שמוצמדת, בעקבות הרפורמה בנכות שעברה בשנים האחרונות, לשכר הממוצע במשק ולא למדד.
קצבת נכות עבודה היא קצבה ביטוחית, כלומר: היא קצבה שנועדה בחוק להבטיח את הכנסתו של העובד (שכיר או עצמאי) לפני הפגיעה בעבודה על מנת לשמר את הכנסותיו או חלילה הכנסות של המשפחה במקרה של מוות. הקצבה, בשונה מקצבת נכות כללית, היא קצבה המבוססת על השכר של נפגע העבודה ואיננה מופחתת גם אם לנכי עבודה יש הכנסה מעבודה לאחר פגיעתו. כך לפי החוק.
בנוסף לקצבת נכות עבודה קיימת אפשרות לקבלת קצבה מיוחדת נוספת למי שנקבעה נכותו היא בעיקר מ-75% ומעלה. קצבה זו נועדה לסייע (בדומה לקצבת שירותים מיוחדים בקצבת נכות כללית) בפעולות היום יום. הקצבה המיוחדת, מחולקת ל-4 רבות בהתאם למידת ההיזקקות של הנכה בעזרת הזולת ויכולה להגיע עד לסך של 9,300 שקל בחודש – המתווספים לקצבת נפגעי העבודה הבסיסית שכאמור, היא על פי השכר של נפגע העבודה.
הביטוח הלאומי, מבקש לתקן את התקנות שנכתבו לפני עשרות שנים ולהתאימם לעת החדשה כדי שאלו יתנו את הסיוע הטוב ביותר עבור נפגעי העבודה ובאופן כזה שייתן לראשונה מענה רוחבי ולא נקודתי לאלפי הנכים הקשים ויעניק להם תוספת כספית קבועה למי שירצה שיקום מקצועי, טיפול רפואי או שיבה למעגל העבודה.
בנוסף, שכל נכה עבודה שנקבעו לו 10% נכות ומעלה, זכאי מטעם הביטוח הלאומי לשיקום מקצועי בהתאם למצבו, הכוללים בין היתר: לימודים מקצועיים, הכוונה מקצועית, הכשרות ועוד. כדי לקדם חקיקה זו, הביטוח הלאומי יבקש להוסיף תקציב עבור נכי העבודה במקביל לביטול סעיף שאינו רלוונטי הניתן לעשרות בודדות מידי שנה ועוסק במי שאינו מסוגל לנסוע בתחבורה ציבורית ולשם כך צריך הסעה (בעוד היום יש לרובם רכב פרטי).
יש לציין, כי מי שזקוק לרכב מותאם כפגוע גפיים, יש עבורו מענה משלים דרך הסכם הניידות ותוספת כספית נוספת. תקנות אלה, יפורסמו לציבור בימים הקרובים לקראת שינוי החקיקה בכנסת ישראל.
עוד ב-
הביטוח הלאומי מסר: "חוק הביטוח הלאומי הוא אחד החוקים הגדולים ביותר במדינת ישראל ומשתנה הכי הרבה פעמים בשנה. לכל קצבה וקצבה יש את הפרמטרים שלה וחלק בלתי נפרד מתפקידנו הוא לנסות ולקדם שינויי חקיקה שיתאימו לעת החדשה ויסייעו לאזרחים מתוך המקרים שעולים מהשטח. תיקון התקנות הללו יביא לסיוע רחב יותר עבור של אזרחים הזקוקים לעזרה ומענה סוציאלי ושיקום".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.נכון אמרו שיעלו ל9,300 בינואר 2025משה 10/2024/17הגב לתגובה זו0 0אהסגור
-
1.תגובהאלי 05/2024/22הגב לתגובה זו0 0הכול טוב ויפה בכתבה , אך כאשר זה מגיע לביטוח הלאומי זנ כבר דבר אחר , הפיקד המנטב הוא הקובע , רושים וועדה החליטה שאין שנוי באחוז הנכות אך לא מצרפים את החלטת הוועדה , וגם מה אתה רוצא יש לך אחוז נכות , אך סעיף נכות על פי ספר הליקויים של הביטוח הלאומי לא מקבלים , כול פניות לביטוח לאומי הפקידה המנתב קובע את אחוז הנכותסגור