דרמה ברוסיה: פוטין ייעדר מהלוויתו של גורבצ'וב

דובר הקרמילן מסר שנשיא רוסיה לא יהיה נוכח בהלוויתו של מנהיג בריה"מ האחרון, מיכאיל גורבצ'וב, שנפטר ביום שלישי בשל אילוצי לוז. עוד נמסר כי המנהיג המנוח לא יזכה להלוויה ממלכתית בחסות המדינה
מערכת ice | 
מיכאיל גורבצ'וב (צילום מיכאיל גורבצ'וב)
ולדימיר פוטין לא יגיע להלוויתו של מנהיג בריה"מ האחרון, מיכאיל גורבצ'וב, שהלך לעולמי ביום שלישי בגיל 91. כך נמסר היום (חמישי) בהודעה רשמית של הקרמלין. הסיבה הרשמית להיעדרות מהלוויה: אילוצי לו"ז. ההודעה החריגה הגיעה לאחר שביומיים האחרונים התמהמה הקרמלין להודיע האם יזכה גורבצ'וב להלוויה ממלכתית מטעם המדינה ולאחר שיחד עם דברי ההספד, נשמעו מטעם הקרמלין דברי ביקורת על תפקידו ההיסטורי של גורבצ'וב, בתור המנהיג שבכהותנו התפרקה ברית המועצות והמלחמה הקרה באה לסיומה.
בהתחשב ביחס האמביוולנטי שנהג הקרמלין במנוח מאז פטירתו, אין זו הפתעה גדולה שהתקבלה ההחלטה שלא לערוך לגורבצ'וב הלוויה ממלכתית. בכך הופך גורבצ'וב למנהיג היחיד של בריה"מ ושל הפדרציה הרוסית שלא זכה להלוויה שכזו מאז ניקיטה חרושצ'וב, שהודח מתפקידו שנים לפני מותו. עם זאת, דובר הקרמלין אמר שהממשלה תעזור בארגון הלוויה, והיא אף תכיל אלמנטים של הלוויה ממלכתית, אך זו כנראה לא תיחשב להלוויה ממלכתית באופן רשמי.
על אף שלא יגיע ללוויה, פוטין נצפה חולק כבוד לגורבצ'וב היום בבוקר כשהשאיר זר פרחים ליד ארונו הפתוח של המנהיג לשעבר באולם האבלים - דבר הנהוג בעולם הנוצרי לפני הלוויה. נשיא רוסיה השתחווה מספר פעמים לצד גופתו של גורבצ'וב והצטלב. היחסים בין השניים היו צוננים, בלשון המעטה, במהלך חייהם. פוטין נהג לבקר את גורבצ'וב על כך שהוביל לנפילתה של ברית המועצות, ואף כינה את האירוע "הקטסטרופה הגאופוליטית הגדולה של המאה". גורבצ'וב נהג לבקר את פוטין בזהירות לעתים על כך שמשך לאחור רפורמות דמוקרטיות שחלו במדינה עם נפילת הגוש הסובייטית ועל צורת שלטונו הדכאנית.
מנהיגים רבים אחרים בעולם ספדו למנהיג המנוח. ראש ממשלת בריטניה כתב: צר לי לשמוע על מותו של גורבצ'וב. תמיד הערצתי את האומץ והיושרה שהוא הראה כשהוא הביא לסופה של המלחמה הקרה בדרכי שלום". גם פוטין בעצמו ספד בקצרה: "מוסר את תנחומי על מותו של גורבצ'וב".
 
גורבצ'וב היה אדם שנוי במחלוקת – הוא היה הסובייטי הראשון שהיו לו יחסים טובים עם מנהיגי המערב, נשיא ארה"ב רונלד רייגן וראש ממשלת בריטניה מרגרט תאצ'ר, אך במקביל הם שנאו את תפיסת העולם הסובייטית ותמכו ברפורמות כל העת. למרות שהוא היה אהוד במערב, הוא היה שנוא ברוסיה לאחר נפילת ברית המועצות ונחשב לאיש שאחראי למעבר של המדינה הגדולה בעולם ממדינה חזקה, עם צבא אדיר שהיה אימת המערב - לימי הכאוס והשפל הכלכלי.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה