רכב

חברות הביטוח חשפו: כמה העלות הממוצעת לתביעת רכב?

בצל המחסור העולמי בחלקי חילוף, גל גניבות הרכבים הגובר בחודשים האחרונים, גובה מחיר בייקור הפרמיה הביטוחית לכלל הנהגים בעשרות אחוזים, שימוש בטלפון הנייד כמפתח הדיגטלי של הרכב, עשוי להפחית באופן דרסטי את תופעת גניבת הרכבים על רקע גניבת שלט, או מפתחות הרכב
מערכת ice | 
כלי רכב אוטונומיים (צילום פלאש 90/ נתי שוחט, freepik)
בצל המחסור העולמי בחלקי חילוף, גל גניבות הרכבים הגובר בחודשים האחרונים, גובה מחיר כבד בייקור הפרמיה הביטוחית לכלל הנהגים בעשרות אחוזים. שימוש בטלפון הנייד כמפתח הדיגיטלי של הרכב, עשוי להפחית דרסטית את התופעה המתעצמת על רקע גניבת שלט, או מפתחות הרכב. תופעה זו מחייבת חישוב מסלול מחדש, במטרה להפחית גניבת רכבים לרשות הפלסטינית והחזרתם למדף כחלקי חילוף, שעלותם גבוהה בהרבה, משווי הרכב.
גנבי הרכב נוהגים לפרוץ לבתים ולגנוב שלט או מפתחות בשעה שהאנשים ישנים, לצד גניבה במכוני כושר, בים, בבתי קפה. שכפול מפתחות בוולה פארקינג ובמקומות נוספים, כך שנסללת עבורם קרקע פוריה לגניבה חלקה ונוחה של הרכב.

דוגמה מנתוני אחת מחברות הביטוח המובילות, חושפת כי רק בשנת 2021, למעלה מ-1,000 כלי רכב נגנבו מדי חודש, כשהעלות הממוצעת של תביעה נאמדת בכ-70,000 שקל (כולל תיקון נזקי כלי רכב שמוחזרים לאחר גניבות). בשנת 2022, שכיחות הגניבות זינקה משמעותית, כך שהמשמעות היא שכל רכב משלם בממוצע כ-300 שקל נוספים עבור כיסוי גניבות הרכב.
אם ניתן את הדעת על נקודה זו, למעשה שימוש במפתח דיגיטלי, עשוי להפחית בעשרות אחוזים את התופעה המתפשטת ולהוות אלטרנטיבה ראויה. כידוע, שוק המפתחות הדיגיטליים העולמי מתחזק מדיי שנה, יצרניות רכב הבינו את היתרונות שבו והפכו  אותו לסטנדרט, כדוגמת טסלה וחברות נוספות. זאת מתוך ידיעה שנוסף לחווית המשתמש והנוחות הגלומה בו, מתקיים בו אלמנט בטיחותי המפחית דרמטית את אחוזי גניבת הרכב. זאת מאחר והמפתחות אינם מסתובבים בצמתים רבים וניתן לשתפם ולבטלם בקלות ובאופן מיידי.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה