שיווק ופרסום
בפחות מחודש אחד: מניית כלל צוללת ב-54 אחוז, מגדל ב-50
על רקע החשש הגובר ממיתון, המניות של חברות הביטוח כלל ומגדל צוללות למציאות חדשה: נכון להיום, שתיהן יחד שוות כמו הראל. הצניחה היא שיאו של תהליך הידרדרות מתמשך במעמדן העסקי ביחס למתחרות
ירידות השערים החדות בבורסה בת"א ממשיכות להבליט את ביצועי החסר של מניות הביטוח, ובעיקר של שתי קבוצות הביטוח הגדולות של פעם: מגדל בשליטת שלמה אליהו וכלל עסקי ביטוח, שמתנהלת ללא גרעין שליטה. הצניחה במניותיהן של השתיים היא שיאו של תהליך הידרדרות מתמשך במעמדן העסקי ביחס לחברות המתחרות בענף הביטוח.
רק לפני פחות מחודש, ב-19 לפברואר ליתר דיוק, הייתה מניית כלל ביטוח שווה 4281 אגורות. היום (ה') בורסה, אותה מנייה בדיוק צוללת לשווי של 1928 אגורות ומשלימה צניחה מדהימה של 54 אחוז. העניינים אצל מניית מגדל רעים רק טיפה פחות, עם צניחה של 50 אחוז במנייה, ביחס ל-19 בפברואר, השיא של החודש האחרון.
הירידות הללו מתרחשות על רקע הירידות בשוקי ההון, הריבית ששבה למציאות של ירידות והחשש הגובר ממיתון. מציאות מורכבת ומאתגרת זו רלוונטית בעיקר למגדל ולכלל ביטוח, בשל טעויות ניהוליות רבות שהתקבלו בהן בעבר ובשל ההטיה העסקית ארוכת השנים שלהן לתחומי ביטוח החיים הישנים. במרוצת השנים התברר כי תחומים אלה מהווים משקולת בעידן של ריביות נמוכות ותשואות שליליות - כפי שקורה עתה ביתר שאת בשל הקורונה.
כלל איבדה יותר ממחצית משווייה, והיא נסחרת בפחות מ-1.5 מיליארד שקל. המצב עבור כלל ביטוח היה עלול להיות גרוע בהרבה, אם החברה לא הייתה משלימה בדצמבר האחרון הנפקת מניות חדשות בהיקף 630 מיליון שקל, בצעד שיצר בזמנו כעס בקרב חלק מהמשקיעים, אך היום נראה כמהלך חשוב שביצע הדירקטוריון לצורך חיזוק בסיס ההון של החברה.
במגדל התמונה גרועה גם כן: היא שווה היום רק 1.8 מיליארד שקל - שווי המשקף את הסקפטיות הרבה של המשקיעים ביחס למצב החברות וההנהלות בשתיהן. שתי המניות רשמו ירידות חדות יותר מאשר המדד הרלוונטי בכל התקופות האמורות. נכון להיום, דומה השווי המצרפי של שתי החברות יחד לזה של מובילות הענף - הראל (3.5 מיליארד שקל) והפניקס (3.3 מיליארד שקל).
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה