מדדים ומחקרים
סקר מנדטים חדש: נתניהו עם 35 מנדטים, וכמה קיבל בנט?
על פי נתוני הסקר, מפלגת הליכוד בראשות בצמרת וגרפה לא פחות מ-35 מנדטים, במקום השני ניצבת הרשימה המשותפת עם 12 מנדטים | כל נתוני סקר המנדטים
כמעט חודש מאז תחילתו של מבצע "שאגת הארי", סקר מנדטים ששודר הערב (חמישי) בערוץ 14 מציג את התמונה הפוליטית העדכנית. הסקר נערך על ידי שלמה פילבר בקרב 703 נשאלים המהווים מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה.
על פי נתוני הסקר, מפלגת הליכוד בראשות בנימין נתניהו פותחת פער ענק בצמרת וגורפת לא פחות מ-35 מנדטים. במקום השני ניצבת הרשימה המשותפת עם 12 מנדטים. אחת ההפתעות הגדולות של הסקר מגיעה מכיוונו של גדי איזנקוט, שמפלגתו "ישר!" כובשת את המקום השלישי עם 11 מנדטים.
"הדמוקרטים" בראשות יאיר גולן, ש"ס, ומפלגתו של ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט זוכות ל-10 מנדטים כל אחת. יהדות התורה מתייצבת על 9 מנדטים, ישראל ביתנו עם 8, ועוצמה יהודית מקבלת 7 מנדטים.
בתחתית הרשימה, הדרמה לא פחות קטנה: יש עתיד והציונות הדתית מגרדות את אחוז החסימה עם 4 מנדטים בלבד לכל אחת. אך החדשות הקשות ביותר מגיעות מכיוונה של מפלגת כחול לבן, שמתרסקת אל מתחת לאחוז החסימה ומוצאת את עצמה מחוץ לכנסת. לפי החלוקה לגושים, גוש הימין קיבל 65 מנדטים, השמאל 43 מנדטים והמפלגות הערביות קיבלו 12 מנדטים יחד.
עוד שאלה שנשאלה בסקר היא "התאמה לראשות הממשלה", בה בנימין נתניהו גורף 53% תמיכה ומשאיר אבק למתחריו. גדי איזנקוט ניצב במקום השני הרחק מאחור עם 21%, ואחריו נפתלי בנט עם 16%.
עוד ב-
מי שמשלימים את הרשימה הם אביגדור ליברמן עם 5% ויאיר לפיד עם 4% בלבד. מי שרושם את ההתרסקות הדרמטית מכולם הוא בני גנץ, שזוכה לנתון שפל חסר תקדים של 1% תמיכה בלבד.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(3):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
3.כנראה שלא שאלו שמאלנים. חחחח (ל"ת)חחחח זלוטו 03/2026/28הגב לתגובה זו0 0סגור
-
2.אז למה אין בחירות ?דבר אמת דיברתי 03/2026/27הגב לתגובה זו1 0הרי ברור שפילבר וערוץ 14 הינם מקורבים לשלטון. עכשיו אם הסקרים האלו היו קרובים למציאות אז בריר שלמפלגת השלטון יש אינטרס לבצע בחירות ולקבל מנדט לעוד 4 שנים. לעומת זאת הרי ברור שכולם זוכרים את השביעי לאוקטובר ואת כל התפקוד של הממשלה הרעה הזו וברור שרובם ילכו הביתה. ולכן הם דוחים את הבחירות... ראו ערך חוק ההשתמטות כדי לשמר חרדים או המלחמות דכי לדחות את המשפט.סגור
-
1.פילבר השקרן, האפס, הרופס. איש בלי מוחקוקי 03/2026/26הגב לתגובה זו5 2סקר שכולו פייק מכוער ודוחהסגור



