מדדים ומחקרים
סקר מנדטים דרמטי: נתניהו מקבל חדשות נהדרות מהמפלגה שנשכחה
הציונות הדתית חוזרת לכנסת, המילואימניקים מתחת לאחוז החסימה, 53 מנדטים לקואליציה, 57 לאופוזיציה. רוב למתן חנינה לנתניהו - בתנאים או ללא
שינוי משמעותי נרשם בסקר השבועי של "מעריב" שביצע מכון לזר מחקרים בראשות ד"ר מנחם לזר, בשיתוף Panel4All: לראשונה מזה שבועות רבים, מפלגת הציונות הדתית עוברת את מחסום אחוז החסימה וזוכה ב-4 מנדטים.
מנגד, המפלגה החדשה בהנהגת יועז הנדל - המילואימניקים - צונחת שוב מתחת לסף החסימה עם 2.4% תמיכה בלבד. אנליסטים מעריכים שההתחזקות של הציונות הדתית עשויה לנבוע מהצהרות פומביות של חברי הסיעה על סירובם לתמוך בחוק הפטור מגיוס שמקדמת הממשלה, צעד שככל הנראה משך אליה מצביעים שתמכו קודם לכן במפלגת המילואימניקים.
ההתחזקות של סמוטריץ' והציונות הדתית הביאה לשיפור במצב גוש הקואליציה, שעומד השבוע על 53 מנדטים - עלייה של 4 מושבים לעומת הסקר הקודם. מנגד, גוש האופוזיציה נותר יציב עם 57 מנדטים (ללא שינוי משבוע שעבר), כאשר 10 מנדטים נוספים מתפזרים בין חד"ש-תע"ל ורע"ם. בפירוט לפי מפלגות, הליכוד ממשיך להוביל עם 26 מנדטים, ואחריה מפלגת בנט עם 22 מושבים.
ישראל ביתנו, הדמוקרטים ויש עתיד זוכים כל אחת ב-9 מנדטים. עוצמה יהודית, ש"ס וישר! עם איזנקוט מקבלים כל אחת 8 מנדטים. יהדות התורה זוכה ב-7 מושבים, חד"ש-תע"ל ורע"ם מקבלות כל אחת 5 מנדטים, והציונות הדתית, כאמור, חוזרת לכנסת עם 4 מנדטים.
עוד ב-
בנושא שעורר עניין ציבורי רב, הסקר העלה שרוב הישראלים סבורים שהנשיא יצחק הרצוג אכן צריך להיעתר לבקשת ראש הממשלה בנימין נתניהו ולהעניק לו חנינה. 38% מהמשיבים תומכים במתן חנינה ללא כל תנאי, בעוד 27% נוספים מוכנים לחנינה רק בתמורה להודאה באשמה ולפרישה מוחלטת מהפוליטיקה. כלומר, 65% מהציבור תומכים בחנינה בדרך כזו או אחרת. מנגד, 21% מביעים התנגדות מוחלטת למתן חנינה, ו-14% מהמשיבים מצהירים שאין להם עמדה בנושא.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



