מדדים ומחקרים

סקר מנדטים דרמטי: הליכוד מתחזק, גנץ צונח בצל הלחימה בעזה

צניחה חדה במעמדו של בני גנץ, שמפלגתו "המחנה הממלכתי" מאבדת תמיכה ומגיעה לשפל של 14 מנדטים בלבד. כתוצאה מהשינויים, גוש הקואליציה מתחזק ב-3 מנדטים ומגיע ל-53, בעוד גוש האופוזיציה נחלש ב-4 מנדטים ויורד ל-57
מערכת ice |  3
סקר המנדטים-אילוסטרציה (צילום shutterstock, פלאש 90/ יונתן זינדל, מרים אלסטר)
סקר חדש שנערך עבור "מעריב" על ידי מכון "לזר מחקרים" מצביע על שינויים משמעותיים במפה הפוליטית הישראלית על רקע המשך הלחימה בעזה והיעדר התקדמות במגעים לשחרור החטופים. הליכוד בראשות בנימין נתניהו מתחזק במנדט נוסף, ומפלגת הציונות הדתית בראשות בצלאל סמוטריץ' חוצה את אחוז החסימה.
בולטת במיוחד הצניחה החדה במעמדו של בני גנץ, שמפלגתו "המחנה הממלכתי" מאבדת תמיכה ומגיעה לשפל של 14 מנדטים בלבד. כתוצאה מהשינויים, גוש הקואליציה מתחזק ב-3 מנדטים ומגיע ל-53, בעוד גוש האופוזיציה נחלש ב-4 מנדטים ויורד ל-57. המפלגות הערביות שומרות על כוחן עם 10 מנדטים.

הסקר בוחן גם את השפעת כניסתו האפשרית של נפתלי בנט למערכת הפוליטית, לאחר שרשם מפלגה בשם הזמני "בנט 2026". בתרחיש זה, בנט זוכה ל-29 מנדטים, והליכוד מתחזקת אף היא ב-2 מנדטים. במקרה כזה, לגוש בנט-אופוזיציה יהיה רוב של 65 מנדטים (ירידה של שניים מהשבוע שעבר), לעומת 45 מנדטים לקואליציית נתניהו.
בנוסף לנתוני המנדטים, הסקר חושף פיצול עמוק בציבור הישראלי. רוב הציבור (50%) מביע אמון נמוך בראש הממשלה נתניהו, אך קיים פער עצום בין תומכי הקואליציה, שמהם 67% מביעים אמון גבוה בו, לבין תומכי האופוזיציה, שמהם רק 3% מביעים אמון דומה. באשר להמשך הלחימה בעזה, 48% מהנשאלים סבורים שהיא פוגעת בסיכויי שחרור החטופים, לעומת 41% הסבורים שהיא תורמת לכך. הסקר נערך ב-2-3 באפריל בקרב 500 משיבים עם טעות דגימה מרבית של 4.4%.
תגובות לכתבה(3):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    עזבו, לפי הסקרים של פילבר שאף פעם לא טעה - נתניהו לוקח. (ל"ת)
    להתראות בקלפי 04/2025/04
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 1.
    מצב הליכוד קשה ממה שהסקרים מראים וביבי יודע זאת (ל"ת)
    סוקר אמיתי 04/2025/04
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • גם סוקר
    פנחס הסוקר 04/2025/04
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מצבו של ביבי מעולה,יקבל 50 מנדטים בבחירות הבאות
    סגור