נדל"ן ותשתיות

זינוק של עד 20% - חברות הנדל"ן שהרוויחו מיליארד שקל בחודש

מאז סיום המערכה מול איראן, מניות חברות הבנייה לא מפסיקות לעלות. מה קרה לשיכון ובינוי וישראל קנדה ואילו חברות גדולות רשמו ירידה בחודש האחרון?
איציק יצחקי |  1
רונן גינזבורג, נתי סיידוף, יעקב אטרקצ'י, יגאל דמרי, רמי נוסבאום, ברק רוזן ואסי טוכמאייר (צילום ענבל מרמרי, פלאש 90/ הדס פרוש, ניב קנטור, קבוצת אשטרום, משה עמר, ראובן קפוצינסקי , אלדד רפאלי, shutterstock)
חברות הנדל"ן פתחו את השנה הנוכחית בעליות משמעותיות ומשם, במהלך המלחמה מול איראן - חזרו לרדת. כשמסתכלים על מה שקרה במדינה בחודש מרץ, אפשר להבין את זה - המלחמה הובילה לחוסר ודאות בענף. המשקיעים אוהבים ודאות, וכשפרויקטים מתעכבים, החברות בצרות.
התנודות החלו עוד בסוף פברואר, בשל הציפיות למלחמה מול איראן, אבל בחודש אפריל, מיד לאחר סיום המערכה, נרשם זינוק. ככל שהמלחמה התארכה, אפשר היה לראות כי מצבן של חברות הבנייה קשה יותר: הן מתקשות למכור דירות בתקופה הזו ובנוסף - המניות שלהן חוות ירידה. באפריל נרשמה רגיעה והמשקיעים חזרו לשים את הכסף במניות הבנייה.
את המניות הקשורות לעולם הנדל"ן נהוג לחלק לשני חלקים: מדד הבנייה, שכולל חברות קבלניות ויזמיות שמתמחות בעיקר בבנייה בפועל – מגורים, תשתיות ופיתוח פרויקטים (אנחנו קוראים להן מניות הקבלנים), ומדד הנדל"ן, שכולל חברות נדל"ן מניב (כמו קרנות ריט, חברות ניהול נכסים והשכרה) וגם חברות יזמות נדל"ן (כמו בניית פרויקטים למגורים או מסחר).

ההבדל בין קבלן ליזם הוא האחריות על הביצוע לעומת הייזום. למשל, הקבלן דניה סיבוס הוא זה שמבצע את עבודות הבנייה עבור היזם גינדי החזקות (לא ציבורית) בשדה דב. יש גם יזמים שהם קבלנים, וזה מסייע לחברה מבחינת עלויות הבנייה.
אם מסתכלים על רשימת 6 המניות הגדולות, אז יש חברה אחת שמשתייכת לשם: שיכון ובינוי. רוב החברות במדד הנדל"ן עוסקות בנדל"ן מניב. במדד הבנייה אפשר לראות יותר חברות יזמיות - חלקן מתמחות בהתחדשות עירונית.
אז מה קרה למניות הבנייה בחודש אפריל? בעיקר דברים טובים. מדד הבנייה עלה בשיעור גבוה, 8.2%. אפשר לראות כי החברות הגדולות מושפעות מאוד מהתנודות בשוק. שיכון ובינוי שירדה מתחילת השנה באחוזים דו ספרתיים, חזרה לתקן. היא עלתה בשיעור של כ-20% בחודש האחרון. ישראל קנדה, שמושפעת גם היא מהתנודות בשוק, אחריה עם עלייה של 17.36%. אאורה שהציגה מכירות גבוהות יחסית בשנה שעברה (פרסמה דוח לאחרונה עבור 2025) עם עלייה של 10.7%. דמרי ודניה סיבוס חוו ירידות. בדמרי הירידות מגיעות גם על רקע המהלכים האחרונים של היו"ר יגאל דמרי.
שימו לב לשווי השוק של ישראל קנדה, שמגיע ליותר מ-7.3 מיליארד שקל - יותר מרמתה ערב עסקת המיזוג עם אקרו, ששווי השוק שלה נותר כמעט זהה - סביב 3.1 מיליארד שקל. זינוק של 20% במניות הגדולות מהווה עליית ערך משמעותית, לעתים של מיליארד שקל ויותר. עבור ישראל קנדה ובעיקר שיכון ובינוי, שלפני המיזוג של ישראל קנדה ואקרו נחשבת לחברת הנדל"ן הגדולה בארץ.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    דירה להשקעה זה הפסדים ענקיים.
    חיימקה 05/2026/03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מחירי הדירות יורדים הריבית על המשכנתא כפולה מתשואת השכירות המינוף של המשכנתא מכפיל את ההפסדים
    סגור