נדל"ן ותשתיות

הפצצה המתקתקת של הנדל''ן בישראל: ''התרענו שוב ושוב''

התאחדות קבלני השיפוצים: "התרענו שוב ושוב על כניסת שבחים לשטח ישראל. התעלמות המדינה מאפשרת פיגועים"
דסק נדל''ן | 
אתר בניה (צילום פלאש 90/ מיכאל גלעדי, shutterstock)
בעקבות הפיגוע הרצחני שאירע ביום שני בירושלים, בו נרצחו שישה אזרחים חפים מפשע ונפצעו רבים נוספים, מדגישה התאחדות קבלני השיפוצים כי האיום המתמשך של כניסת שב"חים לישראל הוזנח לחלוטין על ידי הגורמים המוסמכים.
כידוע לאחר 7 באוקטובר נאסרה כניסתם של פועלים פלשתינאיים לשטחי מדינת ישראל אך למרות זאת המשיכו להיכנס לישראל עשרות אלפי פועלים ללא אישור כך עולה מעדויות שהגיעו להתאחדות במהלך השנתיים האחרונות.

במהלך השנה האחרונה התריעה ההתאחדות שוב ושוב בפני משרד לביטחון לאומי ושר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ואף שיגרה מכתבים רשמיים, על כניסתם היומיומית של עשרות אלפי שב"חים לישראל – ללא כל מענה או טיפול מצד המדינה.
ערן סיב יור' התאחדות קבלני השיפוצים : "חודשים ארוכים אנחנו מתריעים למשרד לביטחון לאומי על כניסה לשטח ישראל של לא פחות מ־20,000 שב"חים מדי יום, המבצעים עבודות באופן ישיר ללקוחות ישראליים. התרענו גם על ריכוז גבוה של העסקת שב"חים בקרב אוכלוסיות חרדיות באזור ירושלים, בית שמש, בני ברק וביתר עילית. לצערנו צפצפו עלינו, אפילו לא השיבו. שלא יתפלאו שיש פיגועים. למען ביטחון מדינת ישראל ותושביה אני מפציר בהגברת פעולות האכיפה נגד שב"חים, ובחסימת פרצות בגדר ההפרדה אשר מאפשרות את כניסתם החופשית לשטחי המדינה".
לדברי ההתאחדות, לא רק שהתרעותיה נותרו ללא מענה, אלא שגם פעילות האכיפה נגד העסקת שב"חים לוקה בחסר, סלקטיבית ובררנית. בכך נותר הציבור חשוף לאיום ביטחוני ישיר לצד פגיעה אנושה בקבלנים החוקיים שנאלצים להתמודד עם תחרות לא חוקית. התאחדות קבלני השיפוצים קוראת לממשלה ולמערכת הביטחון לפעול באופן מיידי לחסימת פרצות בגדר ההפרדה, להגביר את האכיפה נגד כניסת שב"חים לישראל ולהבטיח ביטחונם של אזרחי המדינה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה