תקשורת ומדיה
בן כספית נגד נתניהו: "אמירה של מנהיג משפחת פשע, של מאפיונר"
העיתונאי תקף את ראש הממשלה בנימין נתניהו לאחר שהביע את תמיכתו ברב גונדר קובי יעקובי, נציב שירות בתי הסוהר, החשוד בעבירות פליליות ונמצא תחת חקירה: "אמירה של מנהיג משפחת פשע"
ראש הממשלה בנימין נתניהו והשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר קיימו ביום רביעי האחרון ביקור באגף רקפת, שבו כלואים מחבלי הנוח'בות. במהלך הביקור, נכח גם רב גונדר קובי יעקובי, נציב שירות בתי הסוהר. כזכור, היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה הודיעה כי הוא יועמד לדין בכפוף לשימוע בגין מרמה והפרת אמונים במסגרת פרשת "מקורבי בן גביר".
על פי החשד, יעקובי העביר למפקד ימ"ר ש"י לשעבר מידע חסוי ורגיש הנוגע לחקירה סמויה בענייניו. מדובר בחקירה שעסקה בכך שפעל במכוון כדי למנוע מעצר של פעילי ימין קיצוני שחשודים בטרור יהודי ביהודה ושומרון, זאת בתמורה לקידומו במשטרה. במהלך הביקור, פנה נתניהו ליעקובי ואמר: "קובי, אל תדאג" ודבריו זכו למחיאות כפיים מצד חברי הסגל.
התמיכה שהעניק ראש הממשלה בנימין נתניהו ליעקובי יצרה סערה בתקשורת הישראלית וגררה תגובות רבות. העיתונאי בן כספית, שדרן הרדיו ומגיש הטלוויזיה, התייחס להצהרתו הגלויה של נתניהו בטורו באתר החדשות "מעריב".
"השבוע שבר נתניהו את כל השיאים הקודמים של עצמו. הוא אמר לו את זה מעל הבמה, ישירות למיקרופון וקיבל מחיאות כפיים", ציין כספית. העיתונאי מתח ביקורת חריפה על התנהלותו של ראש הממשלה בנימין נתניהו והחלטתו לתמוך ברב גונדר קובי יעקובי, נציב שירות בתי הסוהר, החשוד בעבירות פליליות ונמצא תחת חקירה. "אמירה של מנהיג משפחת פשע, של סנדק סיציליאני, של מאפיונר. 'אל תדאג, קובי'", כתב כספית.
כזכור, היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה הודיעה כי ביום שלפני השימוע שייערך לה, יוגש כתב אישום בכפוף לשימוע נגד נציב שירות בתי הסוהר, רב גונדר קובי יעקובי בפרשת "מקורבי בן גביר".
עוד ב-
בעקבות כך, פרקליטות המדינה הודיעה ביום ראשון האחרון לנציב השב"ס כי היועמ"שית ופרקליט המדינה שוקלים להעמידו לדין פלילי בכפוף לשימוע, בגין עבירות מתחום טוהר המידות, מרמה והפרת אמונים ושיבוש מהלכי חקירה. השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הודיע כי יעקובי יישאר בתפקידו וכאשר התייחס למהלך שמובילים פרקליט המדינה והיועמ"שית נגדו, הוא הצהיר שמדובר ב"תפירת תיק".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(3):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
3.דיייירחלי 08/2025/03הגב לתגובה זו0 0בן כספית דיייי עם הפילוג עם ההסתה... כל הקריירה שלך נבנתה מהשמצה על ביבי דייייי ואני לא מתומכי ביביסגור
-
2.בן כזביתדרומי 08/2025/01הגב לתגובה זו1 2חלאה אמרנוסגור
-
1.בן כזבית חלאון המין האנושי בקרוב ישב בכלא של קובי (ל"ת)דן 08/2025/01הגב לתגובה זו1 2סגור



