בארץ
סוריה תצטרף להסכמי אברהם? הבקשה של נתניהו מקושנר נחשפת
ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש היום עם השליח המיוחד סטיב וויטקוף וביקש ממנו ליצור אזור חיץ בדרום סוריה, זאת במסגרת המגעים להסכם ביטחוני עם ישראל, בנוסף התנה נתניהו את ההסכם הביטחוני בהסכמה של סוריה להצטרף בעתיד להסכמי אברהם
ראש הממשלה בנימין נתניהו נועד היום עם היועץ המיוחד של ארצות הברית ג'ארד קושנר ודן עמו בנושא ההסכם הביטחוני המתגבש עם סוריה וגם בנושא מחבלי חמאס המבוצרים במנהרה ברפיח. לפי דיווח בעיתון הסעודי אל חדת' ראש הממשלה ביקש מהשליח ליצור אזור מפורז בדרום סוריה וגם באזור סווידא, העיר הדרוזית הגדולה בעולם. עוד הוסיף כי הוא מצפה שהסכם ביטחוני זה יכין את הקרקע לקראת הצטרפות של סוריה להסכמי אברהם.
קושנר עדכן את נתניהו שוושינגטון דוחה את האפשרות לחיסול מחבלי חמאס שנצורים במנהרות ברפיח ומעוניינת בפתרון המשבר - לאפשר למחבלי חמאס לצאת מרפיח ללא נשק ושהם ישארו בעזה או יעזבו למדינה שלישית. עוד נטען כי קושנר הודיע לנתניהו שפתרון משבר מחבלי חמאס ברפיח יהווה מודל שעשוי לעודד פירוק מנשק.
עוד ב-
כזכור, הערב תיערך פגישה היסטורית בין נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ לנשיא סוריה אחמד א-שרע, 80 שנה לאחר הפעם האחרונה בה ביקר נשיא סורי בבית הלבן. במהלך שהותו של הנשיא הסורי בארצות הברית, צפויה וושינגטון להסיר את הסנקציות מעל המדינה הערבית וגם לקדם את ההסכם הביטחוני בין סוריה לישראל, דבר אשר יסיים את העוינות בין המדינות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



