בארץ

בשורה לרשויות המקומיות: זה הסיוע שיקבלו בעקבות מלחמת ישראל-איראן

בעקבות המצב הביטחוני המורכב, מינהל התכנון ומטה התכנון הלאומי מובילים מהלך חירום לעורף. רשויות מקומיות שנפגעו מירי הטילים יקבלו סיוע שיקומי נרחב ויהיו זכאיות להקלות בהליכים בירוקרטיים שונים
מערכת ice | 
מלחמת איראן ישראל (צילום פלאש 90/ חיים גולדברג)
בעקבות הפגיעות הקשות בעורף במסגרת המערכה שמנהלת ישראל מול איראן, מינהל התכנון ומטה התכנון הלאומי מעניקים מענה הנדסי וסל פתרונות תכנוניים לשיקום מהיר של הרשויות המקומיות שנפגעו.
במסגרת הסיוע, מינהל התכנון ומטה התכנון הלאומי הקימו את צוות "עזרה ראשונה" שכולל מהנדסי מבנים, צוותי מיפוי, מתכננים ומנהלי פרויקט. במסגרת פרויקט זה, צוות מקצועי ייעודי הועמד לרשות כלל הרשויות המקומיות. הצוות זמין בכל עת ונותן מענה מיידי, כולל ייעוץ הנדסי, בדיקת יציבות מבנים וליווי מקצועי מול כלל הגורמים הרלוונטיים בשטח.
במקביל, מינהל התכנון ומטה התכנון הלאומי מכריזים על פיתוח סל כלים תכנוני-חוקתי לעורף. במסגרתו, יוענקו שלל פתרונות לתושבים ולרשויות המקומיות ביחס להשלכות המלחמה.
במסגרת סל הפתרונות הקיימים שיאפשרו שיקום מהיר, יוענק לתושבים ולרשויות המקומיות הזכאיות פטור מהיתר, רישוי מקוצר ורישוי עצמי, מימוש תוכניות קיימות או בהליכי קידום וקידום הליכים תכנוניים מזורזים. 
ביחס למתן פטור מהיתר, משמעות הדבר כי פתרון זה חל ביחס לתיקונים נקודתיים והוספת ממ"ד במבנים קיימים. מתן רישוי מקוצר ורישוי עצמי חל רק על מבנים שנהרסו באופן חלקי או מלא ומימוש תוכניות קיימות או בהליכי קידום נועדו לצורך הוצאת היתרים מהירה.
במסגרת קידום הליכים תכנוניים מזורזים, צוין כי מדובר בהליך מקביל לתוכנית והיתר, תוכניות רוחביות, תוכניות עם צווי תכנון ואפשרות להסדרה סטטוטורית בדיעבד לפי סעיף 266 ו'.  מסלול חירום ייחודי כולל תכנון בהליך מזורז, איחוד וחלוקת קרקעות ורישוי מהיר במתכונת סמכויות חריגות, בשיתוף פעולה עם הרשויות המקומיות, היזמים והתושבים.
מהלך זה שם דגש על התאמת הפתרון לרמת הפגיעה, תוך ראייה כוללת של השכונה והמרחב העירוני. הסיוע חל  משיקום מבנה בודד ועד לתכנון מחודש של מרחבים עירוניים שלמים.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה