בארץ

הקרב בין הערוצים 12 ל-14 טרם החל והניצוצות עפים: "פינת העובדות"

עוד לפני שידור המשדרים המיוחדים עם הראיונות של יואב גלנט (בערוץ 12 על ידי יונית לוי ועמית סגל) ונתניהו (בערוץ 14 עם יעקב ברדוגו) הקרב על הנרטיב נפתח
מערכת ice | 
יואב גלנט, בנימין נתניהו (צילום פלאש 90/ מיכאל גלעדי, נעם ריבקין פנטון)
חדשות 12 וערוץ 14 נלחמים הערב ראש בראש עם משדרים מיוחדים דומים כאשר רק זהות המרואיינים שונה, כאשר ב-12 יראיינו את גלנט (שגם התראיין לידיעות אחרונות בראיון נרחב לגליון שבת) וב-14 את ראש הממשלה נתניהו בראיון בלעדי מוושינגטון.
נדמה כי המשדרים רק משמשים כלי להתנגחות בין ראש הממשלה נתניהו לבין שר הבטחון שלו לשעבר גלנט, במלחמה על הנרטיב, וגם לא צפויות הפתעות בשורת הרייטינג של המשדרים.
במהדורת החדשות של ערוץ 14 שידרו חלק מהדברים אותם חשף ראש הממשלה בראיון המיוחד, שם התייחס נתניהו לדברים שמטיח בו גלנט בכך שחסם את התקיפה בלבנון ב-11 באוקטובר.
 
נתניהו: "בצדק. היו לנו אז 100-150 ביפרים פחות או יותר, זה מה שהיה שם. לעומת אלפים שצברנו בזמן הזה, אבל זה לא הדבר העיקרי. אני חשבתי שזו טעות איומה, אחרי שספגנו את הטבח הזה מהחמאס, שאנחנו נקלע למלחמה מקבילה בשתי זירות, להיכנס לקרב בשתי זירות, והיינו יכולים לשקוע בשתיהן, וחשבתי שצריך קודם כל לטפל בחמאס, לגדוע את מירב כוחו ואז לפנות צפונה, וכך עשינו".
ראש הממשלה הוסיף ואמר: "ובאמת התוצאה משנה את פני המזרח התיכון, ולכן אני חושב שזו היה טעות גדולה אם היינו עושים את זה, אני חושב שכולם מבינים את זה".
בתגובה צייץ לפני זמן קצר יואב גלנט: "בפינת העובדות: 1. מבצע הביפרים הוכן שנים לפני המלחמה, וב-11.10 היה מוכן להפעלה. 2. בניגוד לנאמר, כבר ביום בו הצעתי לתקוף את חיזבאללה היו אלפי ביפרים בידי המחבלים. 3. אם היינו מפעילים את המבצע ב-11.10, פיצוץ הביפרים היה משני לפיצוץ מכשירי הקשר שהיה מחסל אלפי מחבלי חיזבאללה. לצערי, כשנאלצנו להפעיל את המבצע, רוב מוחלט של מכשירי הקשר היו במחסנים ופיצוצם לא גרם נזק".
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה