משפט
רשות המסים בצעד דרמטי: אלו העסקים שתחקור בעקבות האסון
חלק מהמעונות הפיראטיים במגזר החרדי חשודים בהעלמות מס במשך שנים. רשות המסים תבחן אפשרות גביית מס גם לאחור ותשקול הליכים פליליים במקרים חמורים
ברשות המסים מתכוונים לבדוק חשדות להעלמות מס במאות מעונות וגנונים שפועלים ללא רישיון, בעיקר במגזר החרדי. מדובר במוסדות שבהם לא נרשמו הפעילות העסקית והילדים ברשויות, וקיים חשד כי חלקם מעלימים הכנסות במשך שנים. כך פרסם הערב אתר ynet.
לפי החוק, רשות המסים יכולה לגבות מס גם שנים לאחור ולדרוש מבית העסק להגיש דוחות על תקופות שבהן לא הוגשו דוחות שנתיים.
עו"ד עופר רחמני, לשעבר היועץ המשפטי של רשות המסים, הסביר ב-ynet כי לעסקים עם עשרות לקוחות, שפועלים שנים רבות ללא דיווח, עשויה להיות העלמת מס משמעותית. הוא מדגיש כי גם אם מדובר באוכלוסייה עם הכנסות נמוכות או צוותים שמשתכרים מתחת לרף החייב במס הכנסה, קיימת עדיין חובת הצהרה ותשלום מס.
רשות המסים רשאית להפעיל את סמכויותיה הן במישור האזרחי והן במישור הפלילי. במקרים של אי-שיתוף פעולה מצד בעל העסק, ניתן להעריך הכנסה בעצמה על פי שומה לפי מיטב השפיטה. סמכויות החוק כוללות גם פתיחת חקירה בנושאי מס לכל המעונות הפועלים ללא רישיון ושלא מדווחים לרשויות, בדומה ליחידת משטרה. לפי החוק, הוראות ההתיישנות להוצאת שומות חלות רק על מי שהגיש דוח, ואינן חלות על מי שהיה חייב להגיש דוח ולא הגישו.
עוד ב-
כזכור, באירוע הטראגי במעון בירושלים אתמול מתו שני תינוקות ועוד עשרות פונו לבית החולים, ככל הנראה בשל חימום יתר של החלל ללא איוורור, אך המקרה עדיין בחקירה. היום נעתר בג"ץ לבקשת המשפחות וביטל את נתיחת גופות הנפטרים. הוארך מעצרן של שתי המטפלות במעון עד ליום חמישי.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.שי אהרונוביץשי אהרונוביץ 01/2026/24הגב לתגובה זו0 0קודם כל צריך לדרוש מבעלי המעונות האלו דוחות מס אישיים 10 שנים אחורה -אין בעיה להזין את זה בשע"מ .צריך לפתוח להם תיק במס הכנסה 10 שנים אחרוה מ2015 .לפתוח להם גם תיקי ניכויים משנת 2015 ולדרוש דוחות 102,126. יש לדרוש לפחות 2 הצהרות הון ,אחת ליום 31.1202025 ואחת ל30.12.2020 . את הדוחות השנתיים+ניכויים יש לדרוש להגיש תוך 60 יום . גם מע"מ צריך לדרוש דוחות רטרואקטיבית 10 שנים אחורה .לפתוח בחקירה פלילית לפי סעיפים 2015-220 לפקודת מס הכנסה -עבירות מסוג פשע. אם הכספים הופקדו בחן בנק אחר למשל יש כאן גם עבירות הלבנת הון.סגור



