משפט
היועמ"שית באזהרה לנתניהו: "חל איסור לחוקק תקנות שעת חירום"
היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה הודיעה לראש הממשלה בנימין נתניהו שהממשלה לא יכולה לחוקק את תקנות שעת חירום ללא אישור הכנסת, זאת לאחר שהממשלה אישרה את התקנות בנושא מערך הסייבר, בעקבות אילוצים פוליטיים
היועצת המשפטית לממשלה הודיעה לראש הממשלה בנימין נתניהו כי הממשלה לא יכולה לחוקק תקנות שעת חירום בשל אילוצים פוליטיים ולעקוף את הרשות המחוקקת - הכנסת. כזכור אמש אישרה הממשלה במשאל טלפוני את תקנות שעת החירום בנושא מערך הסייבר, זאת בעקבות אילוצים פוליטיים שמעכבים את השלמת החקיקה בכנסת. המהלך בוצע באישורו של ראש הממשלה בנימין נתניהו ובניגוד לפסיקת בית המשפט.
זו אינה הפעם הראשונה בה היועצת המשפטית לממשלה מזהירה את הממשלה. ביום שני האחרון שיגרה בהרב מיארה מכתב לשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר בו טענה כי: "התחזק החשש להתערבות פוליטית פסולה בקידום קצינת משטרה בשל עדותה בתיק ראש הממשלה, תוך הרתעת עדים ושיבוש תקינות ההליך המתנהל".
עוד ב-
שלושה ימים לפני כן חברי ועדת השרים להדחת היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, המליצו לממשלה להדיח אותה מתפקידה. ההצבעה על הדחתה צפויה להתקיים בישיבת הממשלה שתתקיים בעוד שבוע וחצי - ולא בקרובה שביום ראשון הקרוב. השרים טענו כי הנימוקים להדחתה הם "חילוקי דעות מהותיים וממושכים" וכתבו בהחלטתם: "הוועדה לא השתכנעה מנימוקיה של עו"ד בהרב-מיארה לסירובה להתייצב בפני וועדת השרים, בפרט לאחר שבג"ץ דחה בקשה לצו ביניים, שהתבקש גם על ידה, שימנע את הדיון, ורואה בסירובה זה כשלעצמו ביטוי לחוסר שיתוף פעולה יעיל עם הממשלה כמו גם ביזיון בית משפט וכן ויתור על זכותה לשימוע מנהלי בפני ועדת השרים".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.הפאשיסטזאב 07/2025/24הגב לתגובה זו0 0גברתי היועצת את לא יכולה לומר לפאשיסט הדיקטטור מה לעשות המדינה של משפחת מליקובסקי לא חלק אלה הכל וזכותו לנתץ לשבור להרוס כי זה של אבא שלו ואת בסה'כ יועצתסגור
-
1.לדעתי הגח בה מנוהלת 100 אחוז על ידי ברק ומקבלת אנרגיותעודד 07/2025/24הגב לתגובה זו0 0בהחלקה על מיטות השבכ לשעברסגור



