בריאות
הבהלה בהדסה: זיהום מסתורי בעקבות טיפול בעיניים - "להגיע מיידית"
הדסה נמצאת במרכז סערה רפואית לאחר שמטופלים שטופלו בהזרקה תוך-עינית לקו בזיהום בעיניים. מה קרה בדיוק בטיפול, איך זה משפיע על יתר המטופלים, ומה נעשה כדי למנוע את התפשטות הדלקת?
אירוע חריג התרחש במרכז הרפואי הדסה, כאשר 11 חולים שטופלו בהזרקה תוך-עינית לקו בזיהום בעיניים. מדובר במטופלים שהיו במעקב על מנת לטפל במחלות עיניים, אך לאחר ההזרקה החלו לפתח סימפטומים של דלקת. בבית החולים הבהירו כי המקרה דווח מיידית למשרד הבריאות, ופעולות מיידיות ננקטו על מנת לטפל במצב.
בהודעת הדסה נאמר כי: "במרכז הרפואי הדסה מבוצעות מידי שנה מעל 20 אלף הזרקות תוך-עיניות כחלק מטיפול מתקדם במגוון מחלות עיניים. מדובר בתהליך המתבצע תחת נהלי סטריליזציה קפדניים ובהתאם להוראות המחמירות של משרד הבריאות.
בשבוע האחרון זוהה זיהום תוך עייני (דלקת) ב-11 חולים שטופלו בהזרקה תוך עינית של אווסטין.
המקרה דווח למשרד הבריאות ובהדסה החלו בטיפול מיידי בעיניהם של אותם מטופלים.
מספר מטופלים אף מתחילים לקבל טיפול מניעתי למניעת התפתחות הדלקת".
מספר מטופלים אף מתחילים לקבל טיפול מניעתי למניעת התפתחות הדלקת".
עוד ב-
עוד מסרו בהדסה כי "מרפאת העיניים בהדסה יוצרת קשר טלפוני מיידי עם כל המטופלים הרלוונטיים שקיבלו זריקה זו במרפאתנו במהלך השבועות האחרונים, לצורך מתן הסבר על סימפטומים אפשריים שעשויים להצביע על התפתחות דלקת, והם מונחים להגיע מידית לבדיקה במרפאה במקרה של הופעת סימנים אלו".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



