אוכל

לאחר 17 שנים: רשת המסעדות סגרה את הסניף הגדול, העובדים פוטרו

נתונים חדשים חושפים זינוק של 16% במחירי הבקר שהובילו לסגירת סניף דגל של רשת יוקרתית ופיטורי עשרות עובדים
מערכת ice | 
מסעדה סגורה-אילוסטרציה (צילום shutterstock)
בעוד הצרכנים נאבקים ביוקר המחיה, מסעדות הסטייקים נגפעות באופן ישיר. נתונים חדשים של הבנק הפדרלי של סנט לואיס חושפים עלייה חדה ומדאיגה של 16% במחירי הבקר, שהגיעו במרץ 2026 לשיא של 12.73 דולר לפאונד.
הזינוק בעלויות חומרי הגלם כבר גובה מחיר כבד מהשטח. רשת המסעדות היוקרתית Stoney River Steakhouse and Grill הודיעה רשמית כי תסגור את סניף הדגל שלה בטוסון, מרילנד. המהלך, שייצא לפועל ב-26 ביוני 2026, יוביל לפיטוריהם של 68 עובדים.
החברה כבר הגישה הודעת הסתגלות והסבה מקצועית למשרד העבודה של מרילנד ב-20 באפריל, כנדרש בחוק בעת פיטורים המוניים. כריס קונלון, סגן נשיא בכיר לתפעול בקבוצת SPB Hospitality (החברה האם של הרשת), מסר בהצהרה רשמית: "לאחר הערכה מדוקדקת של השוק, קיבלנו את ההחלטה הקשה לסגור את הסניף בטוסון. לעובדים שהושפעו מהמהלך הוצעו הזדמנויות שונות, כולל האפשרות לעבור למיקומים סמוכים של הרשת".
המשבר ב-Stoney River הוא סימפטום לבעיה רחבה יותר שמטלטלת את השוק האמריקאי. כאשר מחירי חומרי הגלם נוסקים בשיעור דו-ספרתי בתוך זמן קצר, גם רשתות יוקרה שנחשבו ליציבות מתקשות לגלגל את העלויות על הלקוח מבלי לאבד תפוסה – מה שמוביל לצמצום פעילות ולסגירת דלתות.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה