אוכל

מתכון להצלחה: זוכה מאסטר שף קוטף פרס יוקרתי במיוחד

זוכה העונה השלישית של תכנית הטלוויזיה הפופולארית מאסטר השף: השף הישראלי-גרמני תום פרנץ כובש יעד נוסף בחייו וזוכה בפרס יוקרתי במיוחד | כל הפרטים
מערכת ice | 
מאסטר שף (צילום מסך, קשת 12)
אחד מזוכי מאסטר שף המוכרים והמצליחים ביותר שיצאו מתכנית הטלוויזיה האהובה והפופולארית, הלוא הוא תום פרנץ כובש יעד חדש וזוכה בפרס יוקרתי במיוחד.
הפעם הוא זכה במדליית זהב בפרס הקולינריה היוקרתי Deutscher Kochbuchpreis 2025 על ספרו השלישי, המוקדש כולו לארוחת הבוקר הישראלית.
הספר שנקרא (“הארוחה האהובה עליי”) בגרמנית, זכה בקטגוריית ארוחת הבוקר ונבחר מבין מאות כותרים שהוגשו השנה. מדובר באחד מפרסי ספרי הבישול החשובים בשפה הגרמנית, ותו איכות מקצועי בעולם הקולינריה האירופי, בשוק שמוציא מדי שנה כ-2300 ספרים חדשים. על מלאכת השיפוט אמונים 70 אנשי מקצוע, בהם עיתונאי אוכל, שפים ומומחים בתחום.
 פרנץ, שחי כיום ברעננה, נשוי ואב לשישה ילדים, מוביל את הקוראים למסע אישי ומקצועי בעקבות הארוחה המזוהה ביותר עם התרבות המקומית. בין המתכונים: חלת שבת רכה, בייגלה ירושלמי, חומוס בארבעה טעמים, שקשוקה, לאבנה ביתית, "בית לזית", סלט ירקות קצוץ דק, קוגל תפוחי אדמה, קובנה, פרנץ' טוסט ממולא נוטלה, סנדוויץ' דג כבוש, מעקודה ועוגת גבינה בסגנון בתי מלון. לצד כל מתכון מצורפים טיפים, הצעות הגשה ותזמוני בישול מדויקים.
מנימוקי השופטים: “הספר משלב מסורת ומודרניות באופן טבעי ושקט. הוא מלמד על תרבות האוכל הישראלית דרך סיפורו האישי של פרנץ, מציע צילום אותנטי, סטיילינג ברור טיפים פרקטיים ומתכונים נגישים לקהל האירופי.” פרנץ עצמו ציין לאחר הזכייה: "זו לא רק הזכייה שלי – זו מתנה למדינה ולהכרה במטבח הישראלי. אני גאה להביא את הבוקר הישראלי לקהל הגרמני, עם כל החום, הצבע, האור והטעמים שבצלחת שלנו".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה