אוכל
אייל שני חוגג 15 שנה למקום ממנו הכל התחיל: "לא הרווחנו אגורה"
מסעדת המזנון המיתולוגית של אייל שני חוגגת בימים אלו 15 שנות לפתיחתו של הסניף הראשון ברחוב אבן גבירול בתל אביב. כמו כל דבר טוב, גם המזנון נפח לגמרי בטעות. כעת, שני חושף כיצד הכל התחיל
מסעדת המזנון המיתולוגית של אייל שני חוגגת בימים אלו 15 שנות לפתיחתו של הסניף הראשון ברחוב אבן גבירול בתל אביב, ממנו התחיל הכל.
כמו הרבה דברים טובים בעולם, מסעדת המזנון נולדה לגמרי במקרה. איל פתח תחילה עם שותפו וחברו שחר סגל את מסעדת הסלון. לקוח קבוע של מסעדת היוקרה של השניים זכה לקבל מספר פעמים את מנות הגורמה של המסעדה בפיתה, לדרך. באחת הפעמים הוא אמר לאיל ״אתה גאון בפיתות״, וכך נולד הרעיון המהפכני: אוכל גבוה, מחומרי הגלם הכי טובים ויוקרתיים שיש, בתוך פיתה עסיסית.
צריך להבין שעד אז, למעט אולי ״מפגש הסטייק״ התל אביבית, הפיתה הישראלית אירחה בתוכה רק מאכלי רחוב - פלאפל, שווארמה, סביח - עם אותן תוספות ירק המוכרות לנו עד היום. מה שהמזנון הציעה נתפס אז כמהפכני ויוצא דופן. נפל דבר בעולם הקולינריה הישראלי.
המהפכה שהתחילה בתל אביב המשיכה בערים נוספות בעולם: ניו יורק, פריז, לונדון, מלבורן וערים נוספות זכו ל״מזנון״, לפעמים אף יותר מאחת (4 בפריז, 5 בניו יורק). לפני מספר שבועות נפתחה המזנון ה-20 בטייוואן.
כל עיר מקבלת פיתה הייחודית לה: המבורגר מקופל (folded hamburger) בניו יורק, סאק דה קוק (עם תרנגולת צלויה) בפריז, צ׳יקן שפכטל בווינה ועוד. המנה הטאייוואנית עדיין בתהליך חשיבה, הבנה ותיקון טעמים.
כמו בשאר מסעדותיו של שני, גם במזנון התפריט משתנה על בסיס יומיומי. זו לא בעיה כשיש לך בנק של כ-50-60 מתכונים לשלוף מהם, לפי העונה, הטריות ומה שהביאו האדמה והים.
אייל שני חוגג 15 שנה למזנון (צילום: עופרי בנצ'יק)
לרגל החגיגות ורגע לפני פתיחת הסניף החדש שלו בטאיוואן, דיבר השף אייל שני עם ice וחשף פרטים מעניינים במיוחד על תחילת דרכו: "רק הפסדתי כסף. מכרתי נורא יקר כי שילמתי המון לספקים שלי, שילמתי המון לטבחים שלי, ולא ידעתי איך מורידים את המחירים".
אייל שני חוגג 15 שנה למזנון (צילום: עופרי בנצ'יק)
אייל שני חוגג 15 שנה למזנון (צילום: עופרי בנצ'יק)
שני המשיך וסיפר את מה שהתרחש בהמשך כשפתח את המזנון הראשון: "ואז, דקה לפני שפתחנו הרמתי טלפון לשחר סגל השותף שלי ואמרתי לו 'שחר, באיזה מחיר נקנה נמכור את הפיתות?' והוא אמר לי 'אייל זה דבר מאוד פשוט - תמכור יקר, אף אחד לא יבוא, תמכור זול יבואו כולם'. אני שמעתי את זה ואמרתי לעצמי 'אני הולך על הזול, אם על הזול אז על הכי זול שיש'".
אייל שני חוגג 15 שנה למזנון (צילום: עופרי בנצ'יק)
עוד ב-
השף אייל שני המשיך וסיפר על תחילת הדרך של המזנון: "פתחנו את המקום הזה בלי רווח של אגורה על אף פיתה. מאותו רגע, בפעם הראשונה בחיים שלי, שמכרתי משהו בזול. זה רק עניין של החלטה אסטרטגית באיזה מחיר למכור, זה אף פעם לא שור לעלויות שלנו. בסוף היום אנחנו גם מוכרים את הפיתול שלנו כמעט ללא רווח וזה המנוע הכלכלי שלנו בכל העולם. משקל לפיתה".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



