אוכל

אייל שני חושף: "הפסדתי הרבה כסף והמשכתי למכור בהכי זול שיש"

אייל שני חוגג 15 שנה למזנון הראשון באבן גבירול וחוזר אחורה למקום בו הכל התחיל: "החלטתי ללכת על הכי זול שיש, פתחנו את המקום הזה בלי רווח של אגורה על אף פיתה". צפו
דסק קולינריה | 
אייל שני (צילום עופרי בנצ'יק)
אייל שני, אחד השפים הגדולים והמצליחים ביותר במדינת ישראל, חגג השבוע 15 שנה למקום בו הכל התחיל - המזנון באבן גבירול. מאז פתח שני את הסניף הראשון בתל אביב, הוא התפתח בקצב מסחרר ומלבד סניפים נוספים של המזנון בישראל, הוא פתח עשרות סניפים של מסעדת הפיתות האהובה בכל העולם.
לרגל החגיגות ורגע לפני פתיחת הסניף החדש שלו בטאיוואן, דיבר השף אייל שני עם ice וחשף פרטים מעניינים במיוחד על תחילת דרכו: "רק הפסדתי כסף. מכרתי נורא יקר כי שילמתי המון לספקים שלי, שילמתי המון לטבחים שלי, ולא ידעתי איך מורידים את המחירים".
אייל שני בחגיגות 15 שנה למזנון (צילום: עופרי בנצ'יק)
אייל שני בחגיגות 15 שנה למזנון (צילום: עופרי בנצ'יק)
שני המשיך וסיפר את מה שהתרחש בהמשך כשפתח את המזנון הראשון: "ואז, דקה לפני שפתחנו הרמתי טלפון לשחר סגל השותף שלי ואמרתי לו 'שחר, באיזה מחיר נקנה נמכור את הפיתות?' והוא אמר לי 'אייל זה דבר מאוד פשוט - תמכור יקר, אף אחד לא יבוא, תמכור זול יבואו כולם'. אני שמעתי את זה ואמרתי לעצמי 'אני הולך על הזול, אם על הזול אז על הכי זול שיש'".
 

אייל שני חוגג 15 שנה למזנון (צילום: עופרי בנצ'יק)
השף אייל שני המשיך וסיפר על תחילת הדרך של המזנון: "פתחנו את המקום הזה בלי רווח של אגורה על אף פיתה. מאותו רגע, בפעם הראשונה בחיים שלי, שמכרתי משהו בזול. זה רק עניין של החלטה אסטרטגית באיזה מחיר למכור, זה אף פעם לא שור לעלויות שלנו. בסוף היום אנחנו גם מוכרים את הפיתול שלנו כמעט ללא רווח וזה המנוע הכלכלי שלנו בכל העולם. משקל לפיתה".
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה