אוכל
מכה גדולה לברק אמברמוב: מדוע סניף ג'פניקה בביג נסגר?
רופאת נפת חיפה, ד"ר רנא שיבלי, חתמה היום, על צו הפסקה מינהלי למסעדת ג'פניקה, רח' הסולל 4, "ביג קריות", חיפה זאת לאחר ביקורת במקום. אלו הממצאים בבדיקה
צו הפסקה מנהלי הוצא למסעדת "ג'פניקה", רח' הסולל 4, "ביג קריות", חיפה וזאת על סמך דוח ביקורת מיום 23.10.25 וכן דוח ביקורת חוזרת מיום 28.10.25. רופאת נפת חיפה, ד"ר רנא שיבלי, חתמה היום (חמישי) על צו הפסקה מינהלי למסעדה המדוברת.
במכתב צוין בין היתר: ''הריני להודיעך כי בתוקף סמכותי לפי סעיף 20 לחוק רישוי עסקים אני מוציאה בזאת צו הפסקה מנהלי המצווה עליך ו/או על כל אדם אחר הפועל מטעמך להפסיק באופן מידי את הפעלת מסעדת "ג'פניקה" ברח' הסולל 4, חיפה (מתחם "ביג קריות"). במסגרת הצו על העסק להיות סגור וללא כניסת לקוחות, וכן כולל הפסקה מידית של הכנת ומכירת מזון מכל סוג, הוצאת והכנסת סחורה וכל פעילות אחרת במסגרת העסק''.
אלו הסיבות להוצאת הצו: ''בתאריך 23/10/2025 נערכה ביקורת בעסק על ידי מפקחת לשכתנו ווטרינר רשותי של עיריית חיפה. בביקורת זו נמצאו ליקויים תברואיים רבים וחמורים המהווים סכנה לבריאות הציבור, ברובם ליקויים החוזרים על עצמם מביקורות קודמות. הביקורת הנ"ל נערכה בעקבות קבלת תלונה על חשד להרעלת מזון בעקבות אכילה במסעדה.
הליקויים המהותיים שנמצאו בביקורת מיום 23.10.25: ''ניכר עומס אחסון סחורה בעמדות העבודה. למשל, ארגזי אריזות מאוחסנים מעל עמדת אריזת משלוחים, שימורים ורטבים מאוחסנים מעל עמדות טיפול בבשר בקר עוף ודגים. סכנת זיהום. במקפיא מזון מוכן (אגרול ובאנים) קיים עומס רב, הדבר המקשה על הפעילות התקינה של המקפיא. הדלת לא נסגרה מעומס וטמפ' המזון הייתה 4 מע"צ מתחת לאפס עד אפס ולא 18 מע"צ מתחת לאפס כנדרש. בנוסף, המקפיא נמצא מלוכלך. בעמדת שטיפת ירקות הונחה קערה עם פרוסות פלפל חתוך. סכנה לזיהום צולב''.
כמו כן נמצא כי ''בחדר קירור אין הפרדה בין מזון מוכן לצריכה לבין מזון גולמי, מתבצע אחסון ירקות מלוכלכים מהשדה לצד מזון מוכן לאכילה (תפוזים ולימונים) – סכנת לזיהום צולב. בפס קר למוקפצים ניכר עומס רב, דבר המקשה על שמירת מזון בטמפ' תקינה. נמדדה טמפ' של 10-14 מע"צ. מזון מוכן מאוחסן זמן רב מחוץ לקירור – רטבים, אורז לסושי ובשר עוף מבושל – המזון מצונן בטמפ' החדר ולא בבלאסטצ'ילר כנדרש. נמדדה טמפ' בין 33-49 מע"צ - סכנה לשגשוג חיידקים פתוגניים, ולא בטמפ' המאפשרת שמירה על בטיחות המזון והיא מעל 65 מע"צ או בין 0-4 מע"צ. לדברי נציג העסק קיבלו הנחיה מהנהלת ג'פניקה וחב' הייעוץ להשאיר את המזון המדובר בחוץ כך שלא ברור לצוות כיצד לנהוג''.
במחלקת טיפול בדגים נמצא גסטרונום עם דגים בטמפ' של 11 מע"צ על שולחן העבודה. העובד הונחה לעבוד בכמויות קטנות ולשמור את הדג במקרר התחתון. סכנה לשגשוג חיידקים פתוגניים. טמפ' מקרר סושי בעמדה הקדמית הייתה 9 מע"צ ולא 0-2 מע"צ כנדרש. סכנה לשגשוג חיידקים פתוגניים. עמדת אריזת מזון למשלוחים – רטבים אינם נשמרים בקירור לפי דרישות יצרן אלא ב- 22 מע"צ. סכנה לשגשוג חיידקים פתוגניים. העובדים הונחו להכניס את המזון לקירור במידי. טבליות ירקות לשטיפת ירקות היו פגות תוקף מ- 03/2025.
בעמדת בקר במקרר תחתון אוחסנו קופסאות בשר עוף - זיהום צולב. ידית מכונת טחינה הייתה עם שאריות מזון שומני ודביק. אוורור ומיזוג העסק היה לקוי - חלק מהמזגנים לא פעל וכן חסרות ונטות להחלפת אויר רענן, במיוחד באזור שטיפת כלים. בחדר להכנת סושי, נמצא אורז ב- 30 מע"צ ורוטב אלף האיים ב- 19 מע"צ. מגש אורז במכונת אורז לגלגול סושי היה מלוכלך בלכלוכים שחורים וטיפות מים. ברז בעמדת משלוחים רופף ונמצאו קרשי חיתוך עם עובשים. סלטים נשמרו בחדר קירור ירקות ללא סימון עקיבות. צינור ביוב נאטם עם נייר כסף ולא עם מכסה – לדברי נציג העסק נרכש מכסה.
הוסבר במכתב: ''ביום 25/10/26 ערכתי שימוע בענין שקילת הוצאת צו הפסקה מנהלי למסעדה נוכח ממצאי הביקורת החמורים. בתום השימוע הודעתי על השהיית החלטתי בדבר הוצאת הצו, נוכח הצהרת בעלי העסק, נציגי הרשת ונציגת חב' הליווי על תיקון כלל הליקויים שנמצאו ועל נקיטה בתהליכים שיבטיחו שמירה על בטיחות המזון ותברואה נאותה במסעדה. עוד קבעתי במסגרת החלטתי כי תערך ביקורת חוזרת ואם יימצא שאין תיקון מלא של הליקויים המהותיים אוציא צו סגירה ללא שימוע חוזר''.
ביום 28.10.25 נערכה ביקורת חוזרת בעסק במסגרתה נמצא כי חרף ההצהרות בשימוע עדין נותרו במסעדה ליקויים לא מעטים, בחלקם ליקויים מהותיים וכי המצב שנמצא בעסק מהווה סכנה לבריאות הציבור. הוצג מחסן מזון חדש – לא הוצגה תוכנית מעודכנת הכוללת את המחסן החדש. המחסן נמצא במרחק העולה על 25 מ' כנדרש – נמדדו כ-70 מ'. במקפיא רוב המזון נמצא כשהוא מופשר (במיוחד הבאנים). בנוסף, נמצא מזון ללא אריזתו המקורית וללא תאריכי תפוגה. חלק מהמזון מאוחסן ע"ג משטחים, במקום על מדפים ייעודיים בגובה 30 ס"מ כנדרש. כלים חד פעמיים נמצאו ללא הגנה, בניילון מחורר. המחסן נמצא מלוכלך, נצפו קורי עכביש ואבק בפתחי אוורור.
במכולה ממתכת עדיין מאוחסן מזון – נמצאו במקום חביות בירה. בעמדת סושי קיים צינור הנראה כצינור ביוב – יש להעביר אלינו הבהרה מאיש מקצוע. בעמדת הרכבת סושי: במקרר דגים הטמפ' לא אחידה – בצד אחד נמדדה טמפ' 4 מעלות צלסיוס ובצד השני נמדדו 8 מעלות צלסיוס במקום עד 2 מע"צ. סכנה לשגשוג חיידקים פתוגניים. נמצא מזון מוכן מחוץ לקירור – סכנה לשגשוג חיידקים פתוגניים. במקרר בעמדת דגים נמצא עומס רב, אחסון דגים קפואים ומופשרים אחד ע"ג השני וללא תאריכי הפשרה. בעמדת חיתוך ירקות נמצא עובש ולכלוך מתחת לעמדות העבודה.
עוד ב-
בעמדת שטיפת כלים – מתקן לאחסון קרשים נמצא עם שאריות מזון ומים עומדים. יש לציין כי חלק מהכלים מאוחסן על משטחי גומי מחורצים, מקום בו עלול להצטבר לכלוך. במקרר מזון בתהליך נמצא עומס רב, מזון מאוחסן אחד על גבי שני. בחדר קירור מזון בתהליך – המדחסים והתקרה נמצאו מאובקים. באזור הוצאת מזון – לכלוך ואבק מתחת לעמדה. לאור האמור לעיל המשך הפעלת העסק, הכולל מוצרי מזון רגישים, מהווה סכנה לבריאות הציבור באופן מיידי.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(4):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
4.ג'פניקהאזרחית ותיקה 11/2025/01הגב לתגובה זו0 0רוצה לציין שהנודלס שאכלתי בסניף ה החדש בקרית אונו לא היו טעימים ומרקם כמו בסניף שהיה בקניון או ג'י .סגור
-
3.במהלך ביקורי בסניף לפני מספר חודשים ראיתי עוד משהושי 10/2025/31הגב לתגובה זו0 0עובד שיוצא מהשירותים מבלי לרחוץ ידיים והולך ישר להכין סושיסגור
-
2.לא מפתיעשי 10/2025/31הגב לתגובה זו0 0עוד בקיץ היו מתעלמים מהוראות משרד הבריאות לשלח דגים בצדניות קירור. סכנה בריאותיתסגור
-
1.גם הסניף בביג נתניה מזוהם (ל"ת)אליהו 10/2025/30הגב לתגובה זו0 0סגור



