השוק
אחרי זינוק של 2,500%: החברה הביטחונית עם הזמנה של עשרות מיליונים
ארית תעשיות חוגגת שנת שיא עם רווח של 347 מיליון שקל, צבר הזמנות שחוזר לעלות מחדש, ומניה שעלתה באלפי אחוזים - אבל גם שנה עמוסת דרמות שהשאירה שאלות פתוחות על הדרך שבה עובד שוק ההון הישראלי. כל הפרטים על ההזמנה החדשה
ארית תעשיות הודיעה היום כי חברת הבת שלה, רשף טכנולוגיות, קיבלה הזמנה חדשה ממשרד הביטחון הישראלי - 42 מיליון שקל למרעומים שיסופקו בין אוקטובר 2026 לפברואר 2027.
לא מדובר בעסקת ענק, אבל להזמנה ערך סמלי לא פחות מכספי: היא מאותתת שהביקוש לרשף לא נגמר, וצבר ההזמנות הכולל של החברה מטפס לכ-580 מיליון שקל - ולמעלה מ-750 מיליון שקל אם מחשבים גם את ההזמנה המותנית מהחברה ההודית BEL, בהיקף של כ-52.5 מיליון דולר.
ארית תעשיות היא חברת ביטחון ישראלית שמחזיקה ב-77.6% מרשף טכנולוגיות, יצרנית מרעומים אלקטרוניים מתקדמים לארטילריה, מרגמות ומערכות חימוש. זה המוצר שהופך פגז "טיפש" לתחמושת מדויקת ובעלת חיי מדף ארוכים - ולאחרונה הוא אחד המוצרים המבוקשים ביותר בעולם.
בשלוש השנים האחרונות זינקה מניית ארית בכ-2,557% - כלומר כל 10,000 שקל שהשקעתם הפכו לכ-265,000 שקל. הדלק לעלייה: המלחמה בישראל, הסכסוך באוקראינה וגל הצטיידות מחדש של מדינות המערב ונאט"ו הפכו את המרעומים של רשף למוצר שכולם רוצים.
דוחות 2025 שפרסמה ארית היו חזקים - ההכנסות קפצו מ-126 מיליון שקל ל-524 מיליון שקל - יותר מפי ארבעה. הרווח הנקי הסתכם ב-347 מיליון שקל, פי שישה מהשנה שלפניה. הרווח התפעולי גדל פי 5.5 ועמד על 323 מיליון שקל.
אבל הנתון שמלמד הכי הרבה על בריאות העסק הוא שיעור הרווח הגולמי, שעלה מ-56% ל-69%. זה אומר שהחברה לא רק מוכרת יותר - היא גם מרוויחה יותר על כל שקל. סימן שהיא מנצלת את הצמיחה כדי להתייעל. ההון העצמי עמד על מעל מיליארד שקל, רובו במזומן.
אחרי שנים של ריצה, ארית מתחילת 2026 עלתה בכ-8% בלבד - עלייה מתונה בהרבה לעומת הקצב שהרגיל אותנו. הסיבה היא לא רק רוגע יחסי בקרב המשקיעים, אלא גם סיפור שנוי במחלוקת שליווה את החברה בחודשים האחרונים.
בדצמבר 2025 ניסתה ארית להנפיק את רשף בבורסה לפי שווי של 4.3 מיליארד שקל. המוסדיים - קרנות הפנסיה, חברות הביטוח, מנהלי ההשקעות - לחצו בחוזקה נגד. המניה קרסה 23% תוך ימים, וההנפקה הציבורית בוטלה. אלא שהסיפור לא נגמר שם: ארית עברה להנפקה פרטית, שהיא בלעדית לאותם מוסדיים - בשווי מוזל של 3.75 מיליארד שקל. הפניקס, כלל, מור ומיטב נכנסו בתנאים שלהם. בעלי מניות ארית מהציבור - לא הוזמנו.
לא עבר זמן רב ורשות ניירות ערך פשטה על משרדי החברה בחשד לשימוש במידע פנים על ידי נושאי משרה.
ארית היא עדיין חברה עם מוצרים מבוקשים, צבר הזמנות חזק, ותוכניות התרחבות לנאט"ו, לארה"ב ולהודו. היא מחלקת דיבידנדים ומדברת על הנפקה עתידית בנאסד"ק. ההזמנה של היום ממשרד הביטחון היא עוד נדבך שמחזק את הסיפור התפעולי.
אבל מי שמחזיק את המניה - בין אם ישירות ובין אם דרך קרן פנסיה שמשקיעה בחברות ביטחון - צריך לזכור שמי שנכנס לפני שנתיים-שלוש כבר עשה את ה"מכה" הגדולה. אלה שנכנסים היום נכנסים לחברה שכבר מגלמת הרבה מהצמיחה, עם כמה סימני שאלה שעדיין לא קיבלו תשובה.
עוד ב-
"קבלת הזמנה משמעותית זו ממשרד הביטחון הינה עדות נוספת לחיוניות של הטכנולוגיה שלנו ולביסוס מעמדה של החברה כחוליה קבועה וחשובה בשרשרת האספקה עבור מערך הלחימה המודרני", מסר חיים שטפלר, מנכ"ל ארית תעשיות. "הגידול העקבי בצבר ההזמנות, לצד היציבות התפעולית, מאפשרים לנו להמשיך ולהשקיע בפיתוח הדור הבא של המרעומים האלקטרוניים, תוך מתן מענה מדויק לצרכי התעשיות הביטחוניות והלקוחות הבינלאומיים שלנו".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



