השוק
טיקטוק וכוכבי העל השקיעו מיליונים: הסטארטאפ הישראלי החדש הושק
הסטארט-אפ הישראלי Huskeys, שהמציא ומוביל קטגוריה חדשה של ניהול אבטחת אינטרנט, יוצא לאור באופן רשמי ומודיע על גיוס של 8 מיליון דולר באמצעות כמה מהשמות המפתיעים ביותר בעולם
הסטארט-אפ הישראלי Huskeys, שהמציא ומוביל קטגוריה חדשה של ניהול אבטחת אינטרנט (ESM – Edge Security Management), יוצא היום (שני) ממצב Stealth ומודיע על גיוס Seed בהיקף של 8 מיליון דולר.
החברה מתמודדת עם אחת הבעיות הוותיקות אך המוזנחות בעולם האבטחה: הכשל הבסיסי בשכבת אבטחת יישומי הווב (WAF) המסורתית, שעדיין נשענת על טכנולוגיות מיושנות שאינן מספקות את רמת הקישוריות, הקונטקסט והאוטומציה הדרושים כדי לעמוד בקצב של סביבת האפליקציות הדינמיות של ימינו. בניגוד לפתרונות אחרים, Huskeys אינה מחליפה את מערכות ה-WAF הקיימות אלא "מתלבשת" עליהן, ומספקת לראשונה שקיפות, קונטקסט ושליטה - תחום שבו אין לה כיום מתחרים ישירים.
סבב הסיד של החברה הצעירה גויס מקבוצת משקיעים מגוונת מאוד משלל סקטורים ומדינות ברחבי העולם, כאשר העניין הרחב במוצר נובע מהרלוונטיות שלו לכל עסק וארגון שיש לו נוכחות מקוונת. לכן, בין המשקיעים ניתן לראות בעלי עניין מסורתיים כמו קרנות הון-סיכון ויזמים אנג'לים, לצד משקיעים פרטיים ואפילו ספורטאים ומועדוני ספורט.
השקיעו בחברה, בין היתר, קרנות מובילות כגון ToDay (part of Merlin Ventures), 10D, SVAngel, CCL, Alumni Ventures ואנג’לים בולטים מעולמות אבטחת הרשת והסייבר, בהם היזמים הסדרתיים אריאל מייסלוס, בני שניידר ועופר בן-נון, מייסד Checkmarx מתי סימן, מייסד Ermetic מיכאל דולינסקי ומייסדי Demisto.
עובדי Huskeys (צילום: יאיר גלזר)
קבוצת המשקיעים כוללת גם עשרות CISOs מחברות Fortune 500, ספורטאים מוכרים כמו הכדורגלן מריו גצה ואגדת ה-NFL לארי פיצג’רלד, וכן את The Players Fund – פלטפורמת השקעות הנתמכת על ידי ה־Premier League וכוכבי תרבות בינלאומיים, ושותפה להשקעות של מועדוני הכדורגל האיטלקיים יובנטוס וקומו.
Huskeys הוקמה ב-2025 על ידי איתי גפני (CEO) ו-רועי וייספלד (CTO), בוגרי 8200 בני פחות מ-30 וכבר בעלי ניסיון עשיר ביישום AI לפתרון בעיות מורכבות. גפני הוביל תהליכי חדשנות ב-AI ביחידת 8200, בעוד וייספלד עבד כחוקר אבטחה המתמקד בתקיפת אינטרנט. השניים הכירו במהלך שירותם הצבאי, וחברו מחדש לאחר שנחשפו מהצד השני של המתרס למגבלות של כלי ההגנה הקיימים - ולפער בין פתרונות האבטחה בשוק לבין המציאות התפעולית של ארגונים מודרניים.
החברה מעסיקה כיום כ-20 עובדים, רובם בישראל, ומתכננת להרחיב עוד את צוות הפיתוח וה-Go-to-Market כדי לתמוך בביקוש. שכבת ה-WAF הומצאה ופותחה בישראל לפני כמעט 30 שנה, כמענה לצורך בסינון טראפיק לכל אפליקציה עם התרחבות האינטרנט. עם זאת, מאז בקושי חלו שינויים במוצר זה, והוא ממשיך לפעול במתכונת וטכנולוגיה כמעט זהה מזה עשורים.
כעת יוצא מישראל סוף סוף המוצר שמשדרג ומשפר את הטכנולוגיה הוותיקה: Huskeys מציגה לראשונה פלטפורמת ESM (Edge Security Management) - טכנולוגיה ייחודית וחדשנית שנמצאת בתהליכי רישום פטנט, המוסיפה שכבת Agentic AI על בסיס תשתית הedge וה-WAF בארגונים. הפלטפורמה משתלבת בצורה חלקה עם כל WAF קיים, ומאפשרת לצוותי אבטחה למדוד באופן רציף את רמת האפקטיביות, לקנפג באופן דינמי את החוקים השונים ולתאם פעולות הגנה בסביבות multi-cloud ו-multi-WAF, מבלי להחליף תשתיות קיימות או לשנות קוד אפליקטיבי. התוצאה: הגנה אופטימלית שמאזנת סוף-סוף בין צרכי האבטחה לבין תוצאות עסקיות.
על אף גילה הצעיר, ל-Huskeys כבר עשרות לקוחות, ביניהם מותגים גלובליים מהמובילים בעולם כמו Merlin Entertainments, Hugging Face ו-TikTok. אצל אחד הלקוחות, הפלטפורמה של Huskeys זיהתה סט חוקים אגרסיבי מדי של WAF שחסם צרכנים לגיטימיים מהשלמת רכישות באתר מסחר אלקטרוני. Huskeys המליצה מיידית על שינויי החוקים המדויקים שנדרשו לביטול ה-false positives — ובכך מנעה אובדן פוטנציאלי של מיליוני דולרים בהכנסות.
כבר היום, המערכת של Huskeys מנתחת מדי יום אלפי חוקי WAF וקונפיגורציות רשת שונות אצל כלל ספקי ה-WAF המובילים בשוק, לצד למעלה מטריליון בקשות תעבורה הזורמות למערכת מעשרות אלפי דומיינים ברחבי העולם.
עוד ב-
״היופי ב-Huskeys הוא שאנחנו מספקים את הכלי שכל CISO מייחל לו כבר שנים, מבלי לאלץ אותו להחליף את התשתיות הקיימות," מסביר איתי גפני, מייסד-שותף ומנכ"ל Huskeys. "הפלטפורמה נבנתה כך שניתן להטמיע אותה בקלות בתוך דקות ולהפיק ממנה ערך כבר תוך שעות ספורות. עבור ארגונים שמרבית הכנסותיהם נובעות מטראפיק לאתרים שלהם, זה גיים צ'יינג'ר אמיתי שלא רק משפר את רמת הסקיוריטי, אלא גם מייצר יותר הכנסות לארגון".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



