השוק
"המהלך של S&P חיובי - אך השפעתו צפויה להיות מוגבלת"
s&p באה לקראת ישראל: כלכלן השווקים הראשי של בנק מזרחי טפחות רונן מנחם מתייחס לשינוי התחזית של ישראל ב-s&p ומתייחס לעתיד הבא וקרב
רונן מנחם, כלכלן שווקים ראשי בבנק מזרחי טפחות, מתייחס להודעת סוכנות הדירוג סטנדרד אנד פורס (S&P) על שינוי תחזית הדירוג של ישראל משלילית לנייטרלית. לדבריו, מדובר בהתפתחות חיובית לכלכלת ישראל ולשווקים הפיננסיים, אך כזו שהשפעתה צפויה להיות מוגבלת וקצרה.
לדברי מנחם, השינוי הנוכחי אינו מפתיע במיוחד, שכן השווקים כבר גילמו ירידה בפרמיית הסיכון של המשק המקומי עוד לפני ההודעה. עם זאת, הוא מציין כי הדרך לשיפור נוסף, כלומר להעלאת דירוג האשראי עצמו, עודנה ארוכה.
מנחם מסביר כי מדובר בשינוי תחזית בלבד ולא בהעלאת דירוג, וכי הכלכלנים ב־S&P הדגישו בעצמם את רמת אי הוודאות הגבוהה סביב התחזית. לדבריו, שתי חברות הדירוג האחרות, פיץ' ומודי'ס, עדיין שומרות על תחזית שלילית, מה שממחיש כי האתגר לשיפור הדירוג טרם הוסר.
עוד הוסיף מנחם כי הנחת העבודה של סוכנויות הדירוג היא שהממשלה תמשיך לפעול באחריות פיסקלית גם כאשר ישראל נכנסת לשנת בחירות. זאת תוך שמירה על בלימת עליית הגירעון והגדלת ההכנסות. לדבריו, סימני השאלה סביב תקציב 2026 יהיו במוקד תשומת הלב של המשקיעים ושל חברות הדירוג, משום שהתקציב הבא יבחן האם הממשלה ממשיכה במדיניות אחראית ותומכת צמיחה.
היבט נוסף שמדגיש מנחם הוא הסביבה הביטחונית. לדבריו, ההנחה המרכזית של הכלכלנים ב־S&P היא שהסביבה הביטחונית תישאר רגועה וכי ההסכמים המדיניים הנוכחיים יימשכו לשלב הבא. כל שינוי לרעה בזירה הזו עלול לעכב את המשך השיפור בדירוג ואף לפגוע באמון המשקיעים.
מנחם מציין כי למרות המגבלות, יסודות המשק הישראלי נותרו איתנים, עם דירוג ראוי לרמת A. זאת בזכות המדיניות המוניטרית והפיסקלית הגמישות, תנועות ההון החיוביות והמשך הצלחת סקטור ההייטק, שממשיך לתרום להכנסות המדינה באמצעות אקזיטים והשקעות זרות.
לסיום הוא מדגיש כי נוכחותה של ארצות הברית באזור תורמת לתחושת היציבות בקרב המשקיעים הזרים, אך מציין כי המשך השיפור בדירוג יתאפשר רק אם הממשלה תציג תקציב אחראי, יציב ותומך צמיחה.
עוד ב-
לדבריו, בטווח הקצר השווקים צפויים להגיב בחיוב, הן בשוק המניות, הן באיגרות החוב הממשלתיות והקונצרניות, והן בשוק מטבע החוץ. עם זאת, בטווח הבינוני והארוך המבחן האמיתי יהיה בזירה הביטחונית, הפוליטית והפיסקלית.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



