השוק
אלקטריאון בעסקה חדשה: זה מה שתספק בתמורה לחצי מיליון שקל
חברת "אלקטריאון", שמפתחת טכנולוגיות לטעינה אלחוטית של רכבים חשמליים, חתמה על הסכם לשיתוף פעולה עם חברת "ATLOS" הפורטוגלית; "צעד משמעותי אל שוק האוטומציה התעשייתית"
חברת "אלקטריאון" הישראלית, הודיעה היום (שלישי) כי חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם חברת "ATLOS" הפורטוגלית, מהחברות המובילות באירופה בפיתוח רכבים אוטונומיים תעשייתיים. במסגרת ההסכם, שעלותו מוערכת בכ-545 אלף שקל, תשולב טכנולוגיית הטעינה האלחוטית של אלקטריאון בשישה רכבים חשמליים אוטונומיים.
הפרויקט המדובר הוא הראשון מסוגו בעולם, שמיישם טעינה אלחוטית שוטפת כחלק אינטגרלי מהפעלת רכבים תעשייתיים אוטונומיים. במסגרת שיתוף הפעולה, יותקנו משטחי טעינה בעמדות ההעמסה והפריקה של הסחורה, ויאפשרו לראשונה טעינה מלאה וללא מגע יד אדם, ללא עצירות יזומות וללא חיבורים ידניים.
במסגרת ההסכם, תספק אלקטריאון פתרון שכולל מערכות רכב, משטחי טעינה, תוכנה, תכנון, התקנה וליווי תפעולי. ששת הרכבים של ATLOS, יפעלו במסלול מחזורי קבוע בין התחנות באתר, תוך טעינה בזמן אמת במהלך תהליך ההעמסה והפריקה.
לדברי מנכ"ל אלקטריאון, אורן עזר, "השותפות עם Atlos היא צעד משמעותי אל שוק האוטומציה התעשייתית הצומח במהירות. כדי להגיע לאוטונומיה אמיתית, גם תהליך הטעינה חייב להיות אוטונומי. שילוב הטעינה האלחוטית המוכחת שלנו עם הרכבים האוטונומיים החדשניים של Atlos יוצר פתרון 'התקן ושכח' שמספק יעילות תפעולית חסרת תקדים".
הפרויקט צפוי להוות בסיס לכניסת החברה לשווקים נוספים ברחבי אירופה בתחומים כמו לוגיסטיקה, מזון ומשקאות, פארמה, רכב ונמלי תעופה. לדברי החברה, הצלחתו עשויה להוביל להסכמים מסחריים נוספים בתעשיות, שדורשות תפעול חכם, שוטף ורציף.
עוד ב-
כזכור, בחודש שעבר נחשף כי ענקית הרכב "טויוטה" השקיעה סכום ענק בטכנולוגיות של חברת אלקטריאון. המידע נחשף בדוחות השנתיים של טויוטה שפורסמו באתר של הבורסה בטוקיו. ההשקעה בסך של כ-13.5 מיליון דולר ונועדה לתרום לערך של אלקטריאון בטווח הבינוני ארוך, לאחר שרשמה ירידה של מעלה ל-67% מתחילת השנה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.זה מעורר רחמים!!!רציניים?? 07/2025/22הגב לתגובה זו0 0השנים עוברות אבל לא הידיעות העלובות האלהסגור



