השוק

מריחים הסדרה באוויר? הסקטורים שחגגו בבורסה - ואלה שירדו | ניתוח

הבורסה בתל אביב הגיבה הבוקר באיפוק: המשקיעים ממתינים לתגובת ישראל, אך מריחים תקווה להסדרה אזורית
מערכת ice | 
מניות על רקע מלחמת איראן ישראל (צילום shutterstock)
המסחר בבורסה נפתח הבוקר (שני) בעליות שערים, על רקע תקוות הולכות וגוברות להסדרה אזורית כוללת. למרות האופטימיות הזהירה, נראה כי המשק שומר על איפוק בכל הנוגע להתפתחויות הביטחוניות האחרונות, לרבות הפרות מצד איראן, מתוך הערכה כי מדובר בצעדים שניתן עדיין לשלבם בתוך מהלך רחב של הפסקת אש והסכמות אזוריות.
מגזרי הביטוח, הבנקים והבנייה הובילו את העליות, לאחר תקופה של דשדוש ואי ודאות. מנגד, מניות הסקטור הביטחוני, שנהנו מביצועים חזקים במהלך סבב הלחימה, רושמות כעת ירידות קלות, עדות לשינוי בציפיות השוק: פחות לחימה – יותר כלכלה.
"במישור הגיאופוליטי, ניתן לומר כי 'השד' אמנם קטן יותר הבוקר – אך בהחלט לא נעלם", כותב יניב פגוט, סמנכ"ל המסחר בבורסה לני"ע. "ישראל, כפי שנהוג לתארה, נותרת וילה בג׳ונגל, ועל כן נדרשת זהירות מרבית דווקא בתקופה בה אחד האיומים המרכזיים על ביטחונה – איראן – חווה טלטלה משמעותית".
אם אכן יתגבש מהלך כפול של השבת החטופים מעזה לצד הסדרה יציבה מול איראן, ישראל עשויה ליהנות מתנופה מדינית וכלכלית חסרת תקדים, מעריך  פגוט. תרחיש כזה ימשוך הון זר, יחזק את השקל ואף עשוי להוביל לתחילת מהלך של הפחתת ריבית מצד בנק ישראל, וזו כבר לשוק ההון ולנכסי הסיכון המקומיים.
עם זאת, מציין פגוט, ההערכות הללו תלויות במידה רבה בהמשך ההתפתחויות הביטחוניות והמדיניות ובתגובה הישראלית להפרות ולניסיונות ההסדרה.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה