תרבות ופנאי

היכל התרבות תל אביב נפרד: המנכל"ית עוזבת לאחר עשור

מנכ"לית היכל התרבות תל אביב, דלית קורל, מסיימת בעוד חודש את תפקידה אחרי למעלה מעשור: "מבקשת להודות על ההזדמנות שניתנה לי לפתח, להוביל ולנהל את אחד ממרכזי התרבות המובילים בישראל, בעיר תל אביב, ששמה תמיד את התרבות בראש, גם בתקופות הכי קשות שהיו פה בשנים האחרונות"
מערכת ice | 
דלית קורל (צילום ענבל מרמרי)
שינוי משמעותי בדגל התרבות התל אביבי. מנכ"לית היכל התרבות תל אביב, דלית קורל, מסיימת בעוד חודש את תפקידה אחרי למעלה מעשור. רק באוגוסט האחרון חל שינוי בצמרת היכל התרבות עם כניסתו לתפקיד של רמזי גבאי שהחליף את רוני חיימובסקי בתפקיד יו"ר הדירקטוריון.
קורל ניהלה את היכל התרבות בעשור האחרון, בין היתר במהלך תקופת הקורונה בה ההיכל היה סגור להופעות וכן במהלך מלחמת חרבות ברזל.
נקודות מרכזיות בקריירה הענפה של קורל כמנכ"לית היכל התרבות תל רביב: עם כניסתה לתפקיד הובילה את בניית אולם צוקר, אולם רב תכליתי ל-400 איש זאת תוך הקפדה ושמירה על המראה המקורי של היכל התרבות כראוי למבנה אייקוני שנחשב לאחד מאבני הדרך של האדריכלות הישראלית.
בסוף 2017, חנכה קורל את אולם צוקר ומועדון סלע, המארחים מאז ועד היום מגוון רחב של מופעים ומעניקים להיכל עושר סגנונות תרבותי הכולל סדרות ג'אז, מחול, הופעות של אמנים צעירים ועוד.
היכל התרבות הפך למרכז תרבות מוביל עם 3 אולמות ובמסגרת כך החל ההיכל ליזום ולקיים פסטיבלים וסדרות תוכן מיוחדות , מועדון ג'אז ועוד.
"פסטיבל החורף של היכל התרבות" שהפך לאחד מפסטיבלי המוסיקה הבולטים והמובילים בתל אביב, מתקיים מאז שנת 2018. במסגרתו שלושת אולמות ההיכל מתמלאים בסוף שבוע ארוך של מופעים מיוחדים, הפקות מקור , אמנים מהשורה הראשונה לצד אמנים צעירים וכן מופעים שנוצרו במיוחד עבור הפסטיבל. הפסטיבל השמיני יתקיים בסוף החודש הקרוב.
במהלך שנות כהונתה נאלצה קורל להתמודד גם עם אתגרים שפקדו את כל מוסדות התרבות בישראל, ביניהם סגירת מוסדות התרבות לתקופה ארוכה במהלך משבר הקורונה. כחלק מההתמודדות עם המשבר ומתוך הבנה כי לתרבות ערך חשוב ומהותי בחייה של החברה וכן הבנת המצוקה ממנה סבל ענף שלם הכולל את האמנים, עובדי הבמה, תאורנים, נגנים ועוד.
קורל הגתה ויזמה את "חי בגימל מהיכל התרבות - שלומי שבן מארח", שיתוף הפעולה בין ההיכל לבין הזמר והיוצר שלומי שבן וכאן ג' של תאגיד השידור, במסגרתו אירח שבן יוצרים בהיכל הריק בתוכניות מצולמות ששודרו בפלטפורמות כאן השונות. לאור ההצלחה זכה הפרויקט גם לעונה נוספת וכעת לאלבום בכורה מתוך התכניות שצולמו.
במהלך מלחמת חרבות חבר ההיכל לאמן נדב ברנע  שהציג מיצג מצמרר על גג ההיכל - השלט Bring Them Home, שההיכל לא הסיר עד לחזרתו של אחרון החטופים. השלט הפך לאחד מהסמלים הבולטים של המאבק להשבת החטופים.
כמו כן, עם פרוץ  המלחמה יזם ההיכל מספר ערבי התרמה למען הקיבוצים, משפחות החטופים וכן ערבי זיכרון מוסיקליים לחללי המלחמה ובשיתוף התזמורת הפילהרמונית שההיכל הוא ביתה.

דלית קורל מסרה: "אני מבקשת להודות לדירקטוריון החברה, לעיריית תל אביב ולתזמורת הפילהרמונית, על ההזדמנות שניתנה לי לפתח, להוביל ולנהל את אחד ממרכזי התרבות המובילים בישראל, בעיר תל אביב, ששמה תמיד את התרבות בראש , גם בתקופות הכי קשות שהיו פה בשנים האחרונות.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה