קריפטו
מס חדש של 25% בישראל: מי עומדים לחטוף מכה לכיס?
מדינת ישראל סוגרת את הפרצות של שוק הקריפטו. התזכיר החדש לחוק, שמעגן בחוק את סיווג מטבעות דיגיטליים כ"נכסים" לצורכי מיסוי, מסמן את הסיום הרשמי של עידן שבו השקעות קריפטו נחשבו לאזור אפור רגולטורי
המשחק המרתק של משקיעי הקריפטו הישראלים שגרפו רווחים נאים כל עוד לא הייתה רגולציה, מגיע לקיצו כאשר ועדת השרים לחקיקה מתכוננת לדון בתזכיר חוק מהפכני שיהפוך את עולם הקריפטו הישראלי ממרחב פעילות כמעט חסר מס למטרה ברורה של רשות המסים.
על פי הפרסום של גלובס, התזכיר, שמעגן בחוק את סיווג מטבעות דיגיטליים כ"נכסים" לצורכי מיסוי, מסמן את הסיום הרשמי של עידן שבו השקעות קריפטו נחשבו לאזור אפור רגולטורי. החדשות הן טובות למדינה ופחות טובות למשקיעים: משקיעי קריפטו יהיו חייבים במס רווחי הון של 25% כל עוד פעילותם נשארת השקעתית, ואם הפעילות תסווג כעסק הם יתמודדו עם מיסוי עסקי מלא.
לפי גלובס המטרה הכלכלית מאחורי המהלך ברורה וחדה: משרד האוצר מעריך שהמדינה מפסידה מיליארדי שקלים בשנה בגלל היעדר פיקוח על שוק הקריפטו, כאשר רק 0.25% מהפעולות מדווחות לרשות המסים. המדינה לכאורה מעדיפה לגבות את המיסים המגיעים לה בדרכי שלום, אך אם לא - היא מוכנה להפעיל את מלוא הכוח החקיקתי והאכיפתי שלה.
בינואר האחרון משרד האוצר פרסם להערות הציבור טיוטת תקנות, המסדירה את התנאים להענקת פטור מהגשת דו"ח שנתי בגין מכירה של נכסים דיגיטליים (מטבעות קריפטוגרפיים, אסימונים דיגיטליים, NFT), על מנת להעניק הקלות רגולטוריות, וודאות ויציבות בנוגע לפעילות הכלכלית הקשורה לשימוש בנכסים אלה.
עוד ב-
בהתאם לתקנות, יחיד שהייתה לו הכנסה ממכירת נכס דיגיטלי שבוצעה על ידי גוף מפוקח, שנוכה ממנה מלוא המס לפי הוראות פקודת מס הכנסה על ידי הגוף המפוקח, לא יהיה חייב בהגשת דיווח שנתי רק בשל הכנסתו זו.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(3):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
3.בשעהיוסי 09/2025/24הגב לתגובה זו0 0בשעה טובה למה אחרים ישלמו והם יהנו הגיע הזמן חחחסגור
-
2.אין לי קריפטו אז איך משלמיםמ? (ל"ת)נכה צהל פוסטי 09/2025/23הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.שוב מס כרגיל גנביםכרגיל 09/2025/23הגב לתגובה זו0 0כל הזמן רוצים לקחתסגור



