כסף וצרכנות

הבנקים בישראל בסכנה? המס החדש עלול לזנק ל-30%

אחרי ההתנגדות למיסוי נגד הבנקים, סמוטריץ' מאיים: ''ראיתי איום של הבנקים שהם יבטלו את ההטבות לצרכנים אם אכן יושת עליהם המס. אז אני רוצה לומר לבנקים מכאן: אם הטבות לצרכנים יבוטלו אני אכפיל את המס מ-15 אחוז ל-30 אחוז''
מערכת ice |  3
המשכנתאות בישראל בשפל (צילום shutterstock, אביב גוטליב, shutterstock, Magma Images, פלאש 90/ עבד רחים כתיב)
שר האוצר סמוטריץ׳ בטקס נאם הבוקר (חמישי) בטקס הארכת הקו האדום בראשון לציון. בין היתר הוא התייחס לסוגיית המיסוי על הבנקים שבכוונתו להנחיל בקרוב ואף שלח איום מרומז לנוכח ההתנגדות הרבה למהלך שהוא מוביל.
סמוטריץ' אמר בין היתר כי: ''הודעתי השבוע על כוונתי להשית מס על הבנקים בגובה 15%. לא יתכן שמי שהרוויחו מעליית הריבית על חשבון אזרחי ישראל ולא נתנו כתף במלחמה, יהנו מעליית הריבית ללא כל התייעלות מצידם''. 

עוד הוסיף שר האוצר בדבריו: ''ראיתי איום של הבנקים שהם יבטלו את ההטבות לצרכנים אם אכן יושת עליהם המס. אז אני רוצה לומר לבנקים מכאן: אם הטבות לצרכנים יבוטלו אני אכפיל את המס מ-15 אחוז ל-30 אחוז''.
מלבד סמוטריץ' מנכל קבוצת הפניקס, אייל בן סימון, השתתף היום בטקס החתימה על מזכר ההבנות להארכת הקו האדום לראשון לציון. בטקס השתתפו ראש הממשלה, בנימין נתניהו, שר האוצר בלצלאל סמוטריץ׳, שרת התחבורה, מירי רגב, ראש עיריית ראשון לציון, רז קינסליך, ראש עיריית בת ים, צביקה ברוט ויו״ר נת״ע, יודפת אפק ארזי. השלמת הקו האדום תאפשר למאות עובדי הפניקס להגיע בנוחות לקמפוס החדש בראשון ללא פקקים ובנוחות מירבית.
תגובות לכתבה(3):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    ממשיך לחרב מדינה
    אורי 12/2025/26
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אין בושה אחרי מנ שעשו ב 7 לאוקטובר ןעדיין בחוסר בושה רק,בישראל העם פראייר שותק נשארו בשלטון , ה בןנאדם שלא מבין מהחיים בכלכלה רוצה ומנסה לקבור את כלכלה הרי כבר חלבת את.הבנקים בגלל פאשלות שלך ב 7 לאוקטובר, הבנקים תרמו מנ שהמדינה לא נתנה כלוםמ לאנשים אחרינמה שקרה להם במלחמה, כל הכלכלה מונעת על הבנקים , אתה לא מאיים על הבנקים אתה מאיים על כל אזרחי המדינה תתפטר ותעלם מהפולטיקה הכי טוב לכולם !!!
    סגור
  • 2.
    כל הכבוד
    n 12/2025/25
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הם מבינים רק כוח
    סגור
  • 1.
    רפה שכל.מי הבעלים של הבנקים? הציבור ולא "טייקונים".
    יחזקאל 12/2025/25
    הגב לתגובה זו
    0 0
    קרנות פנסיה וקופות גמל והשתלמות
    סגור