כסף וצרכנות

ריקול לבשר: "עשוי לגרום לסיבוכים ולסכנת חיים"

משרד הבריאות מודיע על ריקול לבשר שיש בו חשש לחיידק הסלמונלה ועשוי לגרום לסיבוכים ואף סכנת חיים. כל הפרטים
ענת סימן טוב |  2
אילוסטרציה AI
חברת ד.ל שירותי מזון סיני מ.ק 1997 בע"מ מודיעה על החזרה יזומה של מוצר בשר לבן טחון קפוא, לאחר שבבדיקה פנימית שנעשתה במסגרת תוכנית ניהול הסיכונים HACCP נמצאה בו נוכחות של חיידק סלמונלה. בעקבות הממצא, ולאור משנה זהירות, החברה החלה לאסוף את המוצרים מנקודות השיווק ברחבי הארץ, במהלך המתבצע בתיאום מלא עם שירות המזון של משרד הבריאות במחוז דרום.
המוצר שיוצר בישראל בתאריך 11 בנובמבר 2025 ומיועד לשימוש עד 10 בינואר 2026, נמכר בתפזורת לפי שקילה. בחברה קוראים לצרכנים שרכשו אותו להימנע לחלוטין מצריכתו. למבקשים לקבל מידע נוסף או לדווח כי המוצר ברשותם, נפתח מוקד שירות.


ריקול לבשר. קרדיט: משרד הבריאות
במשרד הבריאות מזכירים כי חיידק הסלמונלה עלול לגרום למחלת מעיים המתבטאת בחום, שלשול, בחילות, הקאות וכאבי בטן. ברוב המקרים התסמינים חולפים, אך אצל אוכלוסיות בסיכון ילדים צעירים, קשישים ואנשים עם מערכת חיסון מוחלשת  ההדבקה עלולה להוביל לסיבוכים ואף לסכנת חיים.

בחברה מבקשים מהציבור לבדוק את המוצר שברשותו, ואם נמצא ברשותם המוצר מהאצווה המדוברת  לא להשתמש בו בשום אופן ולהחזירו לנקודת המכירה או להשליכו בהתאם להנחיות.
תגובות לכתבה(2):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    גם כך בשר חזיר מאוס ומזיק לגוף ולנפש
    מירי 12/2025/03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אנחנו יהודים. החיה הזו מאוסה ומשוקצת ואסורה באכילה.
    סגור
  • 1.
    יותר מדי ריקולים לאחרונה. משרד הבריאות חייב לבקר יותר ב (ל"ת)
    צרכן 12/2025/02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור