קריירה ולימודים

ביטוח לאומי מתקן את הטעות: זה מה שיקרה מעכשיו

לעניין זכאות למענק לימודים מהמוסד לביטוח לאומי עבור ילדיו של הורה עצמאי, מוצע להביא בחשבון כפעולה בהליך של השתחררות מקשר הנישואין גם נקיטה בהליכים משפטיים המעידים על כוונה לפירוק התא המשפחתי בבתי המשפט לענייני משפחה, וזאת אף שלא נפתח הליך בבית דין לפי הדין האישי
מערכת ice | 
מענקים מביטוח לאומי (צילום פלאש 90/ יונתן זינדל, pexels, shutterstock)
אושר סופית: תורחב ההגדרה של "הורה עצמאי" בחוק הביטוח הלאומי לעניין הזכאות למענק לימודים עבור ילדי ההורה. היום (שני) מליאת הכנסת אישרה בקריאה שניה ושלישית את הצעת חוק הביטוח הלאומי, כאשר 12 חברי כנסת תמכו בהצעה, ללא מתנגדים.   
לעניין זכאות למענק לימודים מהמוסד לביטוח לאומי עבור ילדיו של הורה עצמאי, מוצע להביא בחשבון כפעולה בהליך של השתחררות מקשר הנישואין גם נקיטה בהליכים משפטיים המעידים על כוונה לפירוק התא המשפחתי בבתי המשפט לענייני משפחה, וזאת אף שלא נפתח הליך בבית דין לפי הדין האישי.

מוצע כי הזכאות לפי התיקון המוצע תחל רק על תביעות למענק לימודים בעד שנות הלימודים שלאחר יום תחילתו. בדברי ההסבר להצעה נכתב: "כדי לסייע גם למשפחות שפתחו בהליך לפירוק חיי השיתוף בבתי המשפט לענייני משפחה''.
מוצע לתקן את סעיף 74 לחוק הביטוח הלאומי ולהרחיב את ההגדרה של "הורה עצמאי" כך שתכלול גם נסיבות שבהן מדובר בהורה הנוקט בהליכים משפטיים אחרים המעידים על כוונה לפירוק התא המשפחתי".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה