רכב
קנסות חדשים באלפי שקלים: הנהגים בישראל מסתבכים
זינוק במספר הקנסות: הנהגים בישראל קיבלו עשרות אלפי דוחות בינואר. אכיפה מוגברת בכבישים העירוניים והבין-עירוניים מתמקדת בעבירות מסכנות חיים – שימוש בסלולרי, אי מתן זכות קדימה ונהיגה מסוכנת. מספר ההרוגים מתחילת השנה ירד ב-10%
הנהגים בישראל מתחילים את 2026 עם גל קנסות חסר תקדים: בחודש ינואר בלבד חילקה המשטרה 70,600 דוחות תנועה – עלייה של כ-40% לעומת ממוצע חודשי אשתקד. הדוחות מתמקדים בעיקר בעבירות שמסכנות חיים, בעקבות תכנית “מחויבים לחיים” של משטרת ישראל והרשות הלאומית לבטיחות בדרכים (רלב"ד), שמגבירה את הנוכחות בכבישים ומשלבת טכנולוגיות אכיפה מתקדמות.
לפי נתונים שפורסמו ב"וואלה", העבירות הבולטות ביותר כוללות שימוש בטלפון סלולרי בזמן נהיגה – 20,471 דוחות, עלייה של 32.5%, אי מתן זכות קדימה – 9,963 דוחות, זינוק של 80.9%, ועקיפה מסוכנת או חציית פס לבן – 9,863 דוחות, עלייה של 30.3%. כ-8,700 דוחות ניתנו על נהיגה בחוסר זהירות, עלייה של 82.3%, בעוד עבירות מהירות מופרזת ירדו קלות ל-6,727 דוחות בלבד. גם עבירות מעבר ברמזור אדום ושכרות רשמו עליות משמעותיות.
התגבור באכיפה מגיע לאחר שהממשלה הקצתה בסוף 2025 לרלב"ד 50 מיליון שקל כתוכנית חירום, מתוך סך זה 40 מיליון הושקעו בהרחבת ניידות המשטרה ואבזור טכנולוגי, ו-10 מיליון נועדו להסברה ציבורית סביב עבירות מסכנות חיים.
עוד ב-
בתוך כך, מתחילת השנה נרשמה ירידה של 10% במספר ההרוגים בכבישים – 47 לעומת 52 בתקופה המקבילה אשתקד. מנכ"ל הרלב"ד גילי כהן מציין כי הנתונים הראשוניים מצביעים על קשר אפשרי בין ההגברה באכיפה לירידה במספר ההרוגים, אך הדגיש כי עדיין מוקדם לקבוע מגמה ארוכת טווח.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



