תיירות
כוכבי המישלן הגיעו - לפולין: מדריך ההמלצות ליעד הפופולרי נחשף
על רקע הגעתו של מדריך מישלן לתל־אביב, בפולין כבר נחשף המדריך למדינה כולה ובו שלושה זוכים בכוכבי מישלן - אלו כל הפרטים לקראת הטיול הבא שלכם
כשברקע הגעתו של מדריך מישלן לתל־אביב, בפולין כבר זכו לקבל את מדריך המישלן למדינה וכעת נחשפות גם שלוש המסעדות שזכו בכוכבי המישלן המבוקשים.
מסעדת "BOTTIGILERIA 1881" של השף פשמישלב קלימה, קרקוב
למסעדה תפריט מוקפד מאוד ועדכני שמציע מנות עשירות, אנינות וחוצות גבולות. הטעמים הייחודים של המסעדה יכולים לעיתים לעורר זיכרונות ילדות מוכרים. שף קלימה משקיע מאמץ בכל מנה, אינו מאיץ תהליכי עבודה באופן מלאכותי, וזה ניכר. התפריט מתאפיין בחומרי גלם טריים ומוצרים שנבחרו בקפידה מספקים שמתמחים בטכניקות בישול פולניות מסורתיות.
לצד כל הטוב הזה תמצאו מגוון רחב של יינות קלסיים מהחלק המרכזי של אירופה, כולל פולין. במסעדה בוחרים את היינות בקפידה, בתוך התחשבות בשיטות הגידול הטבעיות, וכל לגימה מהיינות הלבנים המעודנים ועד האדומים הייחודיים תהפוך כל ארוחה לאירוע מיוחד.
מסעדת NUTA של השף אנדריאה קמסטרה, ורשה
מטבח פולני עם מבטא איטלקי וטוויסט אסיאתי עדין. המסעדה זכתה בכוכב לאחר 13 חודשי פעילות בלבד. זהו המטבח היחידי בוורשה עם הישג קולינרי כזה ואחד מ-3 מסעדות מישלן בפולין. שף קמסטרה יליד בארי-איטליה הוא אמן המשלב טכניקות מודרניות ומסורתיות והלחנת טעמים שהופכים לחגיגה קולינרית של ממש. התשוקה והכבוד שלו למוצרים טבעיים מגיעה מעיר הולדתו, בארי.
תפריט המסעדה הוא כמו יציאה למסע קולינרי יפהפה שהמנות בו הוכנו ועוצבו בסגנון וירטואוזי. ממש כמו טיול בנשמתו של שף קמסטרה. לצד כל זה, מככבים מגוון יינות תפוז, סרבי או הונגרי המתכתבים וזורחים עם המנות שבתפריט.
מסעדת Muga, פוזנן
המסעדה ממוקמת בשוק הישן של פוזנן והיא מפגש אידיאלי לפודיז שמעריכים מטבח אלגנטי ומעודן. המסעדה נפתחה בשנת 2014 ומאז התבלטה הודות למנות עונתיות שכוללות אלמנטים של טעמים עוצמתיים שיוצרים ניגודיות מאוזנת להפליא בחך. במסעדה יש תשומת לב רבה לאסתטיקה של הגשה ושילוב הרמוני של טעמים, כך שהארוחה הופכת לחגיגת חושים. המקום מציע תפריט טעימות שהוא הדרך הטובה ביותר לטעום את מגוון הטעמים בתפריט. מבנה המסעדה נמצא בחנות יין CASA DE VINOS בקומת קרקע של בניין דירות, ובו למעלה מ-500 ברנדים מכל העולם.
לצד זאת, מישלן העניקה למספר מסעדות נוספות את סימון ביב גורמאן (Bib Gourmand) למוסדות שמעניקים תמורה טובה לכסף:
ורשה: alewino, Kieliszki na Próżnej, Koneser Grill, Le Braci
פוזאן: Fromażeria, TU.REStAURANT
קרקוב: MOLÁM
פוזאן: Fromażeria, TU.REStAURANT
קרקוב: MOLÁM
המדריך מציין גם מסעדות נוספות שקיבלו המלצות חמות וכדאי לבקר בהן:
ורשה: Bez Gwiazdek, Butchery & Wine, Concept 13, Dyletanci, elixir by Dom Wódki, Epoka, Europejski Grill, Hub.praga, Kontakt, Muzealna, Nobu Warsaw, Nolita, Rozbrat 20, Szóstka
פוזאן: 62 Bar & Restaurant, A nóż widelec, Delicja, NOOKS, Papavero, SPOT., The Time, Zen On
קרקוב: Albertina, Amarylis, Artesse, Copernicus, Farina, Fiorentina, Filipa 18, Hana Sushi, Karakter, Kogel Mogel, Pod Nosem, NOTA_RESTO by Tomasz Leśniak, Pod Różą, Szara, ZaKładka, Zazie
קושצ'ליסקו: Giewont
ורשה: Bez Gwiazdek, Butchery & Wine, Concept 13, Dyletanci, elixir by Dom Wódki, Epoka, Europejski Grill, Hub.praga, Kontakt, Muzealna, Nobu Warsaw, Nolita, Rozbrat 20, Szóstka
פוזאן: 62 Bar & Restaurant, A nóż widelec, Delicja, NOOKS, Papavero, SPOT., The Time, Zen On
קרקוב: Albertina, Amarylis, Artesse, Copernicus, Farina, Fiorentina, Filipa 18, Hana Sushi, Karakter, Kogel Mogel, Pod Nosem, NOTA_RESTO by Tomasz Leśniak, Pod Różą, Szara, ZaKładka, Zazie
קושצ'ליסקו: Giewont
עוד ב-
דורותה זנדרוזנה מארגון התיירות הפולנית מסרה: "אני שמחה על הזכייה ומברכת בחום את המסעדות המצוינות שזכו במישלן, דבר שהופך אותן במיידית לשגרירות הקולינריה של פולין. זהו רגע מאד מיוחד ומרגש לפיתוח התיירות הקולינרית שלנו בשוק בין-לאומי. אני מאמינה שהמסעדות והשפים בפרט יספקו לאורחים חוויה קולינרית אותנטית ומעודנת שהם לא ישכחו מהר".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה