תיירות
פרילנסרית תבעה יחסי עובד-מעביד, אל על תשלם זכויות סוציאליות
מדריכת כושר שהועסקה בחדר כושר לעובדי אל על במעמד של פרילנסרית במשך 22 שנה באל על תבעה את החברה ותקבל 170 אלף שקל, כך קבע בית הדין האזורי לעבודה.
בפסיקה נכתב כי על אף שההסכם בינה לבין חברת התעופה קבע כי היא פועלת כעצמאית, בכל זאת נוצרו בין הגורמים יחסי עובד-מעביד, ולכן מגיעים לה פיצויי פיטורים וזכויות סוציאליות.
כידוע, מתוך שיקולים כלכליים, חברות רבות מעדיפות לעבוד כנגד חשבונית, דבר המפחית עלויות ואינו נדרש בזכויות סוציאליות כמו פיצויי פיטורים, הפקדה לקרן פנסיה, ימי חופשה, ימי מחלה, דמי הבראה וכו'. ובכל זאת, גם כאשר מועסק פרילנסר חותם על מסמך שלפיו הוא עצמאי – עדיין, בתי הדין לעבודה יכולים בדיעבד לקבוע כי בכל זאת התקיימו יחסי עובד־מעביד.
פסק הדין של השופט דורי ספיבק ונציגת הציבור (מעסיקים) שרה אבן, ניתן בתביעה של פנינית גריידי, שמילאה תפקיד של מדריכת כושר לעובדי אל על.
התובעת הדריכה 24 שעות בשבוע על פני חמישה ימים וקיבלה שכר שעתי.
בתקופה האחרונה לעבודתה השכר החודשי היה כ-6,250 שקל, אך בממוצע לאורך כל התקופה הוא היה 5,000 שקל לחודש.
האם העובד השתלב במערך הארגוני של מקום העבודה ומהווה חלק אינטגרלי בו (פן חיובי), והאם הוא פועל בביצוע עבודתו במסגרת עסק משלו (פן שלילי). הפסיקה הכירה במבחני משנה נלווים כמו מבחן הכפיפות והפיקוח, מבחן הקשר האישי, התנהגות הצדדים, מבחן התלות הכלכלית, מבחן הציוד, והוותק של ההעסקה.
עוד ב-
נקבע גם כי לתובעת הייתה תלות כלכלית כמעט מלאה באל על.
הכתבות החמות
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה