TOP 5

אזהרה משימוש בטלגרם: הסכנות שחובה להכיר לפני השימוש

טלגרם הפכה לפלטפורמה משמעותית למידע, בעיקר עם תחילת מלחמת חרבות ברזל כאשר כל טלפון חכם הפך לחמ"ל קטן. הצורך להתעדכן והרצון להצטרף לקבוצות חדשות מביא איתו הרבה אזהרות ותהיות, האם אנחנו פוגעים בעצמנו? אלו 5 טיפים לשימוש נכון בטלגרם
מערכת ice | 
טלגרם (צילום shutterstock)
הפופולריות של טלגרם גדלה בישראל, במיוחד בימים אלו שבהם נגישות למידע בזמן אמת חשובה מתמיד. עם זאת, פלטפורמת טלגרם אינה דומה לשאר הרשתות החברתיות ומציבה אתגרים ייחודיים. בלי סינון תכנים ועם נגישות למידע בלתי מבוקר, קיימת סכנה לחשיפה לתכנים בעייתיים ולאימותם. לפני שמתחילים להשתמש, ואפילו אם אתם משתמשים קבועים, אלו חמישה כללי זהירות שמומלץ להכיר.
1. הגבלת גיל וחשיפה לנוער
טלגרם מיועדת למשתמשים מגיל 17 ומעלה. לילדים ונוער קיים סיכון גבוה לחשיפה לתכנים לא הולמים או מזיקים. אם אתם הורים, אנא עקבו אחר אופן השימוש של ילדיכם באפליקציה, במיוחד אם הם משתמשים בה ללא ידיעתכם - שכן בעקבות המלחמה תוכן גרפי רב רץ באפליקציה.
2. בחירת חשבונות רשמיים ומאומתים
חשוב לעקוב אחרי חשבונות רשמיים בלבד, המוצגים עם סימן וי כחול, או לכל הפחות חשבונות אמינים שאתם או הסובבים אתכם מכירים ויודעים מי עומד מאחוריהם. מדובר בחשבונות כמו פיקוד העורף, משטרה, או מערך הסייבר הלאומי. הימנעו מצריכת מידע ממקורות בלתי מאומתים כדי להימנע מחשיפה למידע שגוי ומטעה. קיימים חשבונות רבים חסרי אחריות אשר הרבה ממטרת פרסומם היא מהירות ומכאן ללא בדיקת העובדות, יש לצרוך את המידע תוך חשיבה ביקורתית.
3. הימנעו מקבוצות ללא סינון
בגלל שאין פיקוח על התוכן בטלגרם, תכנים בעייתיים ואלימים עשויים לעבור ללא סינון. מומלץ להימנע מקבוצות שמתמקדות בתוכן גולמי ובלתי מסונן, שכן חלק מקבוצות אלו אף מנוצלות על ידי ארגונים פליליים או טרוריסטיים להפצת מידע מזיק. שימו לב שאתם נמצאים בקבוצות המטשטשות תכנים גרפים ומספקות מידע נכון ומותאם לכולם.
4. היזהרו מהפניות לקבוצות ומקישורים חיצוניים
בניגוד לרשתות אחרות, בטלגרם אין אלגוריתם הממליץ על קבוצות או ערוצים בטוחים. אם קיבלתם לינק לקבוצה ממקור בלתי ידוע, הימנעו מללחוץ עליו. וודאו שמדובר בקבוצה בטוחה ומומלצת לפני כל פעילות בנושא. עוקצים רבים מבוצעים באמצעות טלגרם, אל תתנו לגל הקבוצות שנפתחו בעקבות המלחמה להפיל אתכם בעוקץ.
5. עצרו את הורדת המדיה האוטומטית
הגדירו את האפליקציה כך שתמנע הורדה אוטומטית של תכני מדיה. היכנסו: הגדרות > נתונים ואחסון, ובטלו את ההורדה האוטומטית. כך תוכלו להגן על עצמכם מפני תוכן פוגעני ומסוכן. כמו כן, קבוצות רבות מצרפות תמונות מרובות וסרטונים אשר יעמיסו על תפקוד המכשיר שלכם. בנוסף, מומלץ כל זמן סביר למחוק דרך הגדרות האחסון את החומרים הנשמרים על האפליקציה.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה