ויראלי
ישראל אהרוני חושף סיפור מטורף: "המסעדה הזו הדליקה אותי"
השף האהוב סיפר: "העונה השנייה שכבר הייתה בעשיה נקטעה עם הקורונה ועם ערוץ 13 שקיבל את התכנית בירושה מערוץ עשר ולא ממש ידע איך לאכול אותה. בתחקיר הייתה מסעדה, מה לא ניסינו, פרוטקציות מפה ומשם, כולל דרך שגרירות יפן. כלום לא עזר. רק עם אורח מקומי קבוע. לא ויתרנו"
השף המוערך ישראל אהרוני, שופט 'מאסטר שף' של קשת 12, מספר כי העונה האחרונה של "המסע המופלא" הציצה אל מאחורי הקלעים של מסעדות בעולם אבל מסעדות עם סיפור מעניין שבא כמובן לידי ביטוי באוכל המוגש בהן והיו הרבה כאלה.
לדבריו: "העונה השנייה שכבר הייתה בעשיה נקטעה עם הקורונה ועם ערוץ 13 שקיבל את התכנית בירושה מערוץ עשר ולא ממש ידע איך לאכול אותה. בתחקיר הייתה מסעדה, אי שם בעיירה נידחת על קצה הר ביפן שממש, אבל ממש הדליקה אותי. האוכל המוגש בה הוא בשיטת צליה מסורתית שנעשית על שלחן חול, עליו מעמידים בעגול מושלם גחלים משני סוגים ("אחד לחום ואחד לארומה") ואת חומר הגלם המשופד נועצים בחול, מסביב לגחלים וככה הם נצלים לאיטם, כשמידי פעם מושחים אותם במרינה. כל חומרי הגלם הם מהסביבה הקרובה והאוכל עונתי. בחורף -בשר ציד , צבאים, ברווזי בר, יונות בר ועוד כהנה וכהנה, בסתיו בעיקר פטריות יער, בקיץ ירקות בר ובאביב דגים מהנהרות בסביבה".
הוא הסביר: "למרות שהתכנית לא יצאה לפועל, המסעדה הזו נשארה תקועה בראשי מבלי יכולת לשחרר. עד שהחלטנו לעשות מעשה ולנסוע אליה, עד ליפן הרחוקה. ביקשנו מאשת הקשר ביפן שלנו שתזמין לנו מקום למסעדה: "אין סיכוי" היא חזרה כעבור יומיים עם התשובה המייאשת. אפשר להגיע למקום רק עם אורח קבוע של המקום, כאורח שלו".
אהרוני המשיך: "מה לא ניסינו, פרוטקציות מפה ומשם, כולל דרך שגרירות יפן. כלום לא עזר. רק עם אורח מקומי קבוע. לא ויתרנו. "תמצאי לנו אורח קבוע" שנבוא איתו הטלנו עליה את המשימה. "מאיפה אמצא לכם אורח קבוע ?", היא ניסתה להתנער מהמשימה. לא ויתרנו. מה אתם יודעים, היא מצאה גם מצאה לנו אחד כזה ולבסוף בכל מיני דרכים נפתלות ומשונות הצלחנו להשיג מקום למסעדה. שעתיים וחצי נסיעה בדרכים מפותלות עם נופים נפלאים הביאה אותנו למסעדה וההתרגשות הייתה רבה".
עוד הסביר: "היינו בתחילת הסתיו, העלוה רק התחילה להאדים, מבנה המסעדה מסורתי לגמרי, חלצנו נעלינו בכניסה כמקובל והובלנו לחדר שבמרכזו עמד שלחן החול המפורסם, שהיה נמוך. קשישה יפנית בלבוש מסורתי סידרה בריכוז רב את הגחלים במעגל מדויק ובסדר מופתי ואנחנו התיישבנו על הרצפה המרופדת כריות לא לגמרי נוחות. נכנס בחור די צעיר ובידיו מגש עם מיני שיפודים. בעיקר היו פטריות בר (האמת שכיוונתי לחורף, לבשר הציד, אבל היו אילוצים) דגים, שני סוגי בשר ציד בכל זאת והארוחה התחילה כשהוא תוקע בחול מידי פעם שיפודים כאלה ואחרים, מורח אותם מידי פעם במרינדה ומזגג אותם למשעי".
עוד ב-
לסיום כתב השף האהוב: "אני לא אפרט מידי אבל הייתה ארוחה נהדרת, בעיקר שונה לגמרי ממה שהכרתי עד עכשיו (לא מעט, להזכירכם), טעמים אחרים, חומרי גלם אחרים, ברובם, טכניקת הבישול וכל הטקסיות היפנית שנלוותה לכל העסק. לזה בדיוק קוראים חוויה. למסעדה קוראים yanagiya"
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.הגיע מורעב לגמרי אחרי מסע מטורף...גדעון 11/2024/02הגב לתגובה זו0 0כניראה שהיה אוכל גם את החול. אבל ברצינות, כל הכבוד, ישראל.סגור