מדדים ומחקרים

דו"ח תחזית הצרכנים חושף: איזו מגמה תוביל את 2024?

דו"ח שבוצע על ידי NIQ בוחן את המגמות והתובנות אשר מעצבות את עולם הצרכנות, ומספקת נתונים רבים בעלי ערך רב עבור עסקים. למשל, נמצא כי צרכנים רבים נמצאים במצב כלכלי גרוע יותר בהשוואה לעבר וכי חלה האטה בקצב המכירות
מערכת ice | 
עלייה בשימוש בכרטיסי האשראי בישראל (צילום unsplash, shutterstock)
NIQ, סמכות מובילה בתחום המודיעין הצרכני, פרסמה לאחרונה את דו"ח תחזית הצרכנים לשנת 2024. מסמך מקיף זה בוחן מגמות ותובנות קריטיות אשר מעצבות את הסביבה הצרכנית ומספק נתונים ואנליזות שיש להם ערך רב עבור עסקים ובעלי עניין ברחבי העולם.
הדו"ח בוחן את הסביבה הכלכלית הגלובלית המורכבת ומתעמק בהשלכות של אירועים ומגמות כלכליים בעלי משמעות, תוך שהוא מבהיר את השפעתם על הביטחון של הצרכנים ועל התנהגות הרכישה שלהם. הניתוח מציג תובנות מעמיקות לגבי הדינמיקה הייחודית של אזורי אסיה-פסיפיק, אירופה, צפון אמריקה, אפריקה, המזרח התיכון ומרכז אמריקה.
"בכלכלה הגלובלית המשובשת של ימינו, דוח ה- Consumer Outlook Report לשנת 2024 משמש כמצפן, אשר מאפשר לנווט בין גלי האירועים הכלכליים וחושף תובנות בנוגע להתנהגות הצרכנים", אומרת טרייסי מאסי, מנהלת תפעול ראשית של NIQ. "בעת שהעסקים מתמודדים עם האתגרים שמאפיינים את הסביבה המשתנה, הדוח מספק להם תובנות אסטרטגיות ומסייע בגיבוש הבנה מותאמת של השינויים האזוריים, תוך שהוא מעצים אותם לנווט את דרכם לקראת צמיחה בת קיימא".
הממצאים העיקריים מתוך ה- Global Consumer Outlook Reportשל NIQ:
1. האטה בערך ובהיקפים: בנובמבר 2023 המחירים עלו בשיעור של 6.1%, ירידה משמעותית לעומת עלייה בשיעור של 13.6% שנצפתה בינואר 2023. בעת שקצב האינפלציה מאט, מתברר כי האטת קצב הצמיחה של ערך המכירות כבר אינה מצליחה להסוות את הירידה בקצב הצריכה. המשווקים והמותגים נדרשים להגיב באופן אסטרטגי כדי להימנע מריבוי מוגזם של מבצעים וכדי להגן על השורה התחתונה.
2. צרכנים תחת לחץ: כיום, 34% מכלל הצרכנים הגלובליים נמצאים במצב כלכלי גרוע יותר מאשר לפני שנה, שכן שיעור האבטלה ממשיך להיות יציב והמשכורות משתרכות אחרי האינפלציה. ככל שהמשבר הגלובלי ממשיך להיות במוקד תשומת הלב, ניתן לצפות לתחרות מוגברת על נתח קטן יותר של הוצאות צרכנים.
3. התמקדות פרואקטיבית ומדויקת בתחום הבריאות: 40% מן הצרכנים הגלובליים נותנים עדיפות פרואקטיבית לבריאותם, ובכך תורמים לנישת שוק שנמצאת בצמיחה. מתוך הכרה בחשיבות של ניהול בריאות פרואקטיבי, הצרכנים ממוקדים בשינויים ספציפיים בסגנון החיים ובתכונות מוצרים מסוימות, כאמצעי להשגת יעדיהם הבריאותיים.
4. תפיסות היברידיות של ערך: במסגרת ניתוח מותאם לרוחב רמות מחירים שונות, נמצא כי מוצרים שהתמחור שלהם מבוסס ערך הם הקבוצה היחידה שהתאפיינה בצמיחה של נתח המכירות (0.6 נקודות) במהלך שנת 2023. הקיטוב הפיננסי בין צרכנים בעלי יכולת לבין צרכנים פגיעים מוביל לחיפוש מוגבר אחר אפשרויות ערך ובשנת 2024 המשווקים והיצרנים נדרשים להיות ערוכים לביקוש לשילובי מוצרים חדשים במחירים נוחים.
5. צמיחת חדשנות ממוקדת ערך: הסבירות לגידול בסך כל המכירות גדולה פי 1.8 בקרב יצרנים שנוקטים בחדשנות. החדשנות המתמשכת הוכחה כיתרון משמעותי עבור החברות במהלך מצבי האטה של השוק. החדשנות אינה מוגבלת למיצוב פרמיום; החברות נדרשות לקדם יוזמות מונעות ערך כדי להצליח.
*דינמיקת ערוצים נזילה: 11% מכלל הצרכנים הגלובליים מדווחים על קניות בערוצי המדיה החברתית. ככל שהנוף הקמעונאי ממשיך להתפתח, נודעת חשיבות קריטית ליכולת ההתאמה לדפוסים המשתנים של המחקר, ההתנסות ורכישת המוצרים.
"דוח ה-Global Consumer Outlook שופך אור לא רק על מגמות, אלא גם על שינויים קריטיים בהעדפות ובדפוסי הקנייה של הצרכנים, תוך חציית גבולות והכללת אזורים מצפון אמריקה ועד אסיה-פסיפיק", אומרת לורן פרננדז, מנהלת הובלה מחשבתית גלובלית, NIQ.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה