מדדים ומחקרים
מחקר חדש מגלה: המאכל האהוב שיפחית את הסיכוי למוות מוקדם
מחקר ענק שנערך על אלפי משתתפים בארה"ב ובאוסטרליה מפריך את אחת האמונות הנפוצות ביותר בתזונה המודרנית. המחקר שובר את הסטיגמה שהתקבעה ומשנה את כל מה שחשבנו על המאכל ועל הסיכונים שבו

חדשות מעודדות למי שאוהב ביצים: מחקר מקיף חושף את היתרונות הבריאותיים של צריכת ביצים בקרב מבוגרים. בניגוד לדעות קודמות, נמצא כי אכילת ביצים באופן מאוזן דווקא תורמת לבריאות הלב ומאריכה חיים.
במחקר מרשים שכלל כ-20 אלף משתתפים מארה"ב ואוסטרליה, צוות מדענים בינלאומי עקב אחר הרגלי התזונה והבריאות של המשתתפים. התוצאות מפתיעות: אנשים שצרכו ביצים באופן קבוע, בין פעם לשש פעמים בשבוע, הראו את הסיכויים הטובים ביותר לאריכות ימים.
המשתתפים בקבוצה זו הציגו את הסיכויים הגבוהים ביותר להאריך ימים, בהשוואה לנבדקים שנמנעו לחלוטין מאכילת ביצים או צרכו אותן לעיתים נדירות בלבד. מפתיע לגלות שאפילו אכילת ביצה מדי יום לא הובילה לעלייה בשיעורי התמותה.
הערך התזונתי של ביצים מרשים במיוחד. הן עשירות בחלבון איכותי, ויטמינים חיוניים מקבוצת B, ויטמינים מסיסי שומן, מינרלים וחומצה פולית. בנוסף, הן מכילות כולין, רכיב חיוני להתפתחות המוח ותפקודו.
לגבי החשש המסורתי מכולסטרול - המדע המודרני מציע תובנה חדשה. למרות שחלמון ביצה מכיל כמות משמעותית של כולסטרול, מחקרים עדכניים מראים שהשפעתו על רמות הכולסטרול בדם מינימלית. הגורמים המשפיעים יותר הם דווקא שומנים רווים ושומני טראנס במזונות אחרים.
עוד ב-
המסקנה המתבקשת היא שאין סיבה להימנע מביצים. להפך - שילובן בתפריט מאוזן עשוי לתרום משמעותית לבריאות הכללית. עם זאת, כמו בכל דבר, המפתח טמון באיזון ובמינון הנכון.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה