מדדים ומחקרים
הכלכלן הראשי: כך השפיעה המלחמה על ההתכווצות בתעסוקה בהייטק
מנתוני נובמבר שמפרסם היום אגף הכלכלן הראשי עולה כי תהליך הירידה בשיעור המועסקים בענף ההייטק הישראלי, שהחל כבר בתחילת 2023, החמיר עם פרוץ מלחמת "חרבות ברזל"
הירידה במגמת חלקו של ענף ההייטק בתעסוקה נמשכת, ובשנתיים האחרונות ניכרת התמתנות בצמיחה שהחלה עוד לפני פרוץ המלחמה, כבר במחצית הראשונה של 2023, כך עולה מנתונים שמפרסם היום אגף הכלכלן הראשי. הנתונים כוללים גם את המועסקים הנעדרים בשל המלחמה.
מינואר 2018 ועד תחילת 2023 נרשמה צמיחה משמעותית בתעסוקה בענף ההייטק, כאשר חלקו בתעסוקה הכללית עלה מ-8% ל-15%. עם זאת, מאז תחילת 2023 נבלמה מגמת הגידול, ובסופו של דבר נרשמה ירידה מתונה בשיעור המועסקים בענף, שנמשכה עם פרוץ מלחמת "חרבות ברזל", והביאה לקיפאון במספר המועסקים במחצית השנייה של 2024.
באגף הכלכלן הראשי מציינים כי כדי שחלקו של הענף בתעסוקה במשק יחזור למגמה החיובית שנצפתה בין ינואר 2018 לאוגוסט 2023, יש צורך בהוספת כ-78 אלף מועסקים בענף, נכון לנובמבר 2024.
עוד ב-
לצורך המחקר, ענף ההייטק כולל את הקטגוריות הבאות: ייצור תרופות (21), ייצור מחשבים (26), תכנות מחשבים (62), ייצור כלי טיס, חלליות וציוד נלווה (303), עיבוד נתונים, אחסון ושירותים נלווים (631), מרכזי מחקר ופיתוח (720), ומחקר ופיתוח בהנדסה ובמדעי הטבע (721). הגדרה זו תואמת את ההגדרה של בנק ישראל ורשות החדשנות, בהתאם להמלצות ועדת פרלמוטר להגדלת ההון האנושי להייטק, וכוללת את המגזר ללא ענף התקשורת.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה