מדדים ומחקרים

הנתונים נחשפים: אלו הערים המובילות במספר דוחות נייד בנהיגה

באילו ערים נתנו ב-2023 הכי הרבה דוחות על שימוש בסלולרי בזמן נהיגה? ומה היא השעה שבה נרשמים הכי הרבה דוחות? כל הנתונים המרתקים והפרטים
מערכת ice | 
משטרת התנועה (צילום דוברות המשטרה)
135,879 דוחות בגין שימוש בטלפון סלולארי בזמן נהיגה נרשמו בשנת 2023 לנהגים על ידי שוטרי משטרת ישראל, כך עולה מנתוני המשטרה שהגיעו לידי עמותת אור ירוק. על פי הנתונים, שנת 2023 הסתיימה עם מספר הדוחות הנמוך ביותר בחמש השנים האחרונות בגין שימוש בטלפון הסלולארי. בהשוואה לשנת 2022 נרשמה ירדה של 17.5% במספר הדוחות בגין שימוש בטלפון סלולארי בשנת 2023.  
עו"ד יניב יעקב מנכ"ל עמותת אור ירוק: "המחסור החמור בניידות ושוטרים גורם לנהגים לא לפחד להתעסק בטלפון הסלולארי בזמן נהיגה ולסכן את החיים של כולנו. למשטרה יש תפקיד מכריע בצמצום תאונות הדרכים. אין תחליף להימצאות ניידת בכביש אשר גורמת להגברת ההרתעה ומניעת עבירות תנועה מסכנות חיים. חייבים לחזק את משטרת התנועה ולהוסיף עוד ניידות ועוד שוטרים כדי לשדר מסר חד וברור  - נהג שישתמש בטלפון הסלולארי יידע כי קיים סיכוי גבוה שייתפס וייענש בחומרה".
בעמותת אור ירוק מציינים את החלוקה לפי ערים: 5,895  דוחות רשמו במשטרת ישראל לנהגים בירושלים בגין שימוש בטלפון הסלולארי בזמן נהיגה בשנת 2023 – הכי הרבה בהשוואה לכל הערים בארץ.    
במקום השני במספר הדוחות נמצאים הנהגים בתל אביב -יפו עם 3,825 דוחות בגין שימוש בטלפון הסלולארי בזמן נהיגה בשנת 2023. ראשון לציון במקום השלישי עם 2,593 דוחות בגין שימוש בטלפון בזמן נהיגה.1,567 דוחות נרשמו לנהגים בבני ברק בשל שימוש בטלפון בזמן נהיגה – מקום רביעי. אילת סוגרת את החמישייה הראשונה עם 1,550 דוחות לנהגים בשל שימוש בטלפון סלולארי בזמן נהיגה בשנת 2023. העיר רחובות הגיעה למקום השישי עם 1,480 דוחות, העיר חיפה עם 1,445 דוחות, ברעננה חולקו 1,379 דוחות, בנצרת 1,352 ובאשקלון 1,328.

ומתי במהלך היום נרשמו הכי הרבה דוחות? מסתבר שעשר בבוקר היא שעת השיא במספר הדוחות בשל שימוש בטלפון סלולרי. לא פחות מ-16,905 דוחות נרשמו לנהגים בגין עבירה זו בשעה זו. דוחות הסלולאר מושפעים מהעומס בכבישים ולכן בשעות הצהריים מספר הדוחות נמצא בירידה. בשעות העומס אחר הצהריים, בדרך חזרה מהעבודה, מספר הדוחות שוב עולה ויורד בשעות הערב.
בעיית היסח הדעת, הנובעת בעיקר משימוש בטלפון סלולארי ושימוש במערכות טכנולוגיות אחרות בזמן נהיגה, היא בעיה מרכזית המשליכה על תאונות הדרכים בישראל, אך היא גם בעיה אוניברסאלית אשר מאפיינת את כלל אוכלוסיית הנהגים.
דוח של המועצה האירופית לבטיחות בדרכים (ETSC) מציב את היסח הדעת בין ארבעת הגורמים המרכזיים לתאונות דרכים באירופה, כאשר מחברי הדוח מעריכים כי היסח דעת בנהיגה גורם ל-30%-10% מתאונות הדרכים. בצד מסעות ההסברה, הגברת האכיפה ובעיקר החרפת הענישה לנהגים שעושים שימוש בטלפון הסלולארי בזמן נהיגה, בעולם ישנה הבנה כי כדי להפחית את התופעה והשלכותיה המסוכנות, חייבים לשים דגש בעיקר על שימוש בטכנולוגיות מתקדמות להפחתת התופעה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה