מדדים ומחקרים

כוח הקנייה בישראל נמוך בכשליש ביחס ל-OECD; הפתרון יהיה פיקוח?

פורום ארלוזורוב הציג בכנסת נתונים על המחירים בישראל, מהם עולה כי כוח הקנייה בישראל  נמוך בכ-27.2% בהשוואה לממוצע ה-OECD; בפורום קוראים לפיקוח אינטנסיבי יותר על מוצרי מזון
שרון בירקמן | 
יוקר המחיה בישראל (צילום shutterstock)
פורום ארלוזורוב הציג היום בוועדות הכנסת נתונים מדאיגים על מבנה שוק העבודה ועל המחירים בישראל, מהם עולה כי כוח הקנייה הישראלי נמוך ב-27.2% מהממוצע במדינות ה-OECD.
הפער בתחום מוצרי המזון התרחב משמעותית: בשנת 2005 עמד הפער על 20.4%, ובין 2005 ל-2022 הוא גדל ב-8.5%. הרפורמות הרבות בתחום המחירים לא הצליחו לשנות את המגמה, טוענים בפורום ארלוזורוב.
ממצאי מחקר שנעשה במכון יסודות על הסרת המכס על החמאה העלו כי ההסרה לא הובילה להורדת מחירים. למעשה, הפסקת הפיקוח הביאה לעליית מחירים.
בפורום הדגישו כי פיקוח מחירים מיועד למצבים שבהם השוק אינו מצליח ליצור תחרות הוגנת. כאשר חברות מכתיבות מחירים גבוהים כדי להגדיל את הרווחים על חשבון הצרכנים, מעורבות ממשלתית יכולה להבטיח שמירה על מחירים הוגנים ורווחים סבירים לחברות.
לאור הממצאים, ממליצים בפורום להקים ועדת משנה או ועדת חקירה פרלמנטרית שתחקור את הכשלים בטיפול ביוקר המחיה. בנוסף מציעים בפורום ליישם את חוק פיקוח המחירים בצורה אינטנסיבית יותר ולשקול את הרחבת המוצרים שיכוסו על ידי מנגנון הפיקוח.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה