מדדים ומחקרים

בעקבות המלחמה: אנשי המקצוע צופים מחסור בעובדים בענף המבוקש

ענף ההיי טק הוא מהענפים הרווחים בישראל ומהווה מקור לגאווה לאומית, אולם לדעת גורמי המקצוע הענף צפוי לעמוד בפני משבר גדול בעקבות המלחמה. כל הפרטים
מערכת ice | 
סייבר (צילום shutterstock)
הוועדה הבין משרדית להגדלת ההון האנושי להיי טק מזהירה כי צפוי מחסור בעובדי היי טק בישראל, כך עולה מדוח מעקב שפרסמה הוועדה שבראשות דדי פרלמוטר ופורסמה בynet.
הוועדה הבין משרדית להגדלת ההון האנושי להיי טק הוקמה בהחלטת ממשלה ב-2021, והיא מובלת ע"י משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה ובהשתתפות נציגי מהממשלה לצד נציגים מהמגזר העסקי ועוד.
כידוע, ענף ההיי טק הוא אחד הענפים הצומחים בישראל ומהמובילים שבהם, כאשר כיום ניתן לומר שחלומה של כל אימא היא שבנה יהיה עובד בהיי טק.
אולם, למרות זאת, המדינה לא עושה מספיק כדי להכשיר עובדים לתעשיה, כך סבורה הוועדה, שצופה ביקוש רב לטכנולוגיות הישראליות ובפרט בתעשיות הביטחוניות, אולם המדינה מצידה לא עושה די על מנת שיהיו מספיק עובדים בעלי הכשרה מתאימה.‏ חברי הוועדה אומרים כי הם מציבים "דגל אדום" מאחר שלמרות המסקנות שהוגשו כבר ב-2022 המדינה לא קידמה את הנושא מספיק, ועתה לאור המלחמה, המצוקה רק תגבר.

מדוח המעקב עולה שבסוף 2023 עבדו במשרות ההיי טק 508,780 עובדים - 14.9% ‏מכלל המועסקים, אולם על פי נתוני מחצית 2024 מספר עובדי ההיי טק צנח ל-507,701 עובדים.
כזכור, עדות לדרישה הגוברת לענף התעשיות הבטחוניות הישראלי הם ההזמנות הגדולות מחברת אורביט טכנולוג'יס הישראלית, מובילת שוק בפתרונות לניהול קשר ושמע במערכות מוטסות, טרמינלים לתקשורת לוויינית מוטסת וימית, שהודיעה בחודשים האחרוניםכי קיבלה הזמנות מאינטגרטור מוביל באסיה, לאספקת מערכות תקשורת לוויינית מסוג OceanTRx7 Mil עבור פלטפורמות צבאיות ימיות חדשות בסך כולל של כ-6 מיליון דולר (כ-22 מיליון שקל). המערכות יסופקו בין 2025 ל-2030.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה