מדדים ומחקרים

71% מאזרחי ישראל: אירועי ה-7 באוקטובר מחדדים את זיכרון השואה

סקר חדש לקראת יום השואה מגלה: כ-82% מאזרחי ישראל מרגישים כי זיכרון השואה נחלש עם השנים. נשים מושפעות יותר מה-7 באוקטובר
מערכת ice | 
יום השואה (צילום פלאש 90/ אבשלום ששוני)
סקר שנערך על ידי מכון גיאוקרטוגרפיה עבור עמותת "מטב" בדק האם ארועי ה-7 באוקטובר שנתפסים כאסון הגדול של העם היהודי מאז השואה, העלו מחדש את זיכרון השואה בקרב אזרחי ישראל. הסקר מגלה כי אמנם כ-82% מאזרחי ישראל מרגישים כי זיכרון השואה נחלש עם השנים, אך במקביל  כ-71% מאמינים שאירועי ה-7 באוקטובר מחדדים את זיכרון השואה.
המחקר נערך במסגרת סקר אינטרנטי ייעודי בקרב 500 משיבים, גולשי אינטרנט בגילאי 18 ומעלה, מהמגזר היהודי, המהווים מדגם ארצי ומייצג של אוכלוסייה זו במדינת ישראל. הסקר בדק האם מרחק הזמן והתמעטות ניצולי השואה שעדיין חיים, מעמעמים גם את זיכרון השואה,  בעיקר בקרב הדור הצעיר? והאם, ארועי ה-7 באוקטובר, שנתפסים כאסון הגדול מאז השואה, מבליטים את זיכרון השואה?
 
עוד עולה כי נשים מושפעות יותר מה-7 באוק'. מהסקר עולה כי מתוך אלה שמאמינים כי לאירועי ה-7 באוק' השפעה על זיכרון השואה, אחוז גבוה יותר של נשים מאמינות כך (כ- 80%) לעומת 64% מהגברים שחושבים כך.
"מחקרים מראים כי הבדידות היא האויב הגדול ביותר של הזקנה אומר ליאור שטרסברג מנכ"ל עמותת מטב, שיזם את הסקר. "יש בכוחנו להוביל שינוי משמעותי וחיובי בחיי שורדות ושורדי השואה בישראל ! לכולנו קשה בימים אלה אבל לאוכלוסיית הקשישים ניצולי השואה קשה שבעתיים ובמיוחד באופן טבעי לאלה שפונו מביתם לאחר ה-7 באוקטובר
לשם כך יש לנו זכות להוביל  פרויקט לאומי חשוב, שנקרא "עכשיו זה הזמן" , שהינו ביוזמה ובמימון  של הרשות לזכויות ניצולי שואה. הפרויקט מפעיל מערך התנדבות ארצי הנותן מענה לכ-3,700 ניצולי שואה באמצעות מתנדבים חברתיים קבועים המגיעים לביתם לביקור, מארחים להם חברה, משוחחים איתם, מסייעים במקרה הצורך ובעיקר פותחים את הדלת ונכנסים הביתה".
ליאור מספר כי בישראל נותרו כיום 133,362 ניצולי שואה בגילאים מבוגרים, מתוכם 31,434 שורדים בגילאי 90 ומעלה ומספרם, כדרכו של עולם, הולך ומתמעט. התכנית פועלת לא רק בקרב ניצולי השואה יוצאי מדינות מזרח ומערב אירופה,  אלא גם בקרב יוצאי מדינות אלג'יריה, לוב, מרוקו ועיראק אשר סבלו גם הם במהלך מלחמת העולם השנייה מהתנכלויות אנטישמיות בהשראת המשטר הנאצי. גילם הממוצע של ניצולי השואה עומד כיום על 86, ורבים מהם מדווחים על תחושות בדידות קשות הפוגעות באיכות חייהם בצורה קשה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה