מדדים ומחקרים

שוכרים דירה? זה מה שתאלצו לעשות

סקר חדש בארה"ב בקרב שוכרי דירות גילה כי שוכרי הדירות אינם אופטימיים. 67% מהם מאמינים כי לא יהפכו לבעלי דירות בעקבות יוקר המחיה
מערכת ice | 
שכירות (צילום freepik)
כמעט שניים מכל שלושה שוכרים אמריקאים (63%) חשבו על מעבר למקום זול יותר בשל יוקר המחיה הנוכחי. למעשה, אחוז דומה של אנשים מאמינים שלעולם לא יהפכו לבעלי בתים בגלל סיבה זו (67%).
מתוך 2000 שוכרים שנשאלו, 74% אומרים שהם מודאגים מהמצב הנוכחי של הכלכלה, ושבעה מתוך עשרה דיווחו שההכנסה שלהם לא מספיקה כדי להסתדר עם שכר דירה, חשבונות וחפצים חיוניים לבית. סיבה זו יכולה להסביר מדוע מחצית מהנשאלים נמצאים בחובות עם בעלי הדירות שלהם (51%), וזה לא עוזר לאחר ש-61% ראו את שכר הדירה שלהם עלו בשנה האחרונה.

בהתחשב בקשיים הכלכליים הללו, המשיבים מציעים פתרון בו 31% מההכנסה של אדם צריכה ללכת לתשלומי שכר דירה חודשיים ו-35% צריכים ללכת להוצאות וצרכים חודשיים אחרים.
למרות התחזית העגומה, 69% אופטימיים שמצבם הכלכלי ישתפר בשנת 2023.
לפי סקר שנערך על ידי Lemonade ו-OnePoll, 57% מהאמריקאים אומרים שהאינפלציה השפיעה על החלטת השכירות שלהם. מתוך אותם שוכרים בקטגוריה זו, 65% נאלצו לחפש בתים עם שכר הדירה הזול ביותר, 60% הורידו את גודל הדירה או הבית שלהם, ו-57% ניסו לנהל משא ומתן על מחיר סביר או על העלאה שנתית עם בעל הדירה שלהם.
בלי קשר, רוב הנשאלים חושבים ששוק השכירות ימשיך לעלות בתקופת הפוסט- קורונה (65%).
כשנשאלו מה לדעתם היתרונות של שכירות, רוב השוכרים ציינו כמו אי דאגה ממיסים על הדירה (69%), הגמישות לגור בכל מקום (66%) ואי דאגה לגבי חשבונות תיקונים שונים בדירה.
לעומת זאת, המשיבים ציינו כבר חסרונות של שכירות, לרבות התנהלות מול בעל דירה גרוע (62%), נתון להעלאות שכר דירה (61%) ואי יכולת לבצע שינויים בנכס המושכר שלהם (60%).
"בין עלות שכר הדירה, חוסר במלאי בדירות וההגירה ההמונית שראינו לאורך המגיפה, שוק השכירות השתנה מאוד ברחבי המדינה במהלך השנים האחרונות", אמר שון ברג'ס מ-Lemonade. "ובעוד שאנחנו מתחילים לראות את המחירים לראות את המחירים מווסתים בכל השוק וחזרה למגמות נעות מסורתיות יותר, האינפלציה הגואה והחשש הכללי ממיתון ימשיכו את המהומה הזו עוד קצת".
הסקר גם ביקש מהמשיבים לתאר את מצב השכירות שלהם, כאשר יותר ממחצית אמרו שהם חתמו על הסכם שכירות חדש במהלך המגיפה (53%). מבין אלה שחתמו על חוזה שכירות חדש באותה תקופה, 73% מכנים זאת "עסקה מתוקה" – או הסכם לא רשמי בינם לבין בעלי הבית שלהם.
אין זה מפתיע שהרוב מתחרט כעת על החתימה על עסקאות המתוק הללו מלכתחילה (84%). נשאלים רבים מבינים כעת שהעסקאות הלא רשמיות הללו אינן מציעות להם הגנה כשוכרים (39%), הן זמניות בלבד (32%), וכי הן אינן מציעות להם יציבות (19%).
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה