נדל"ן ותשתיות

בנקים וחברות הביטוח, שימו לב: השינוי בכספי רוכשי הדירות

משרד הבינוי והשיכון לבנקים וחברות הביטוח: בחשבונות הליווי נדרשת הצמדה מלאה של כספי רוכשי דירות למדד תשומות הבנייה
מערכת ice | 
שוק הנדל"ן
ממונה חוק המכר פרסם נייר עמדה לפיו יש להצמיד את כלל כספי רוכשי דירות המופקדים בחשבונות ליווי בנקאי או המובטחים באמצעות פוליסת ביטוח. נייר העמדה פורסם בהמשך לפניית איגוד הבנקים ורשות שוק ההון.
מטרתו להבהיר את חובת הבנק המלווה, שהנפיק לרוכש דירה ערבות בנקאית, או חברת הביטוח, שהנפיקה פוליסת ביטוח לטובת הרוכש, להבטיח את שמירת ערך כספי הרוכש באמצעות הצמדה למדד, כך שבמקרה של כשל בפרויקט, שבגינו זכאי הרוכש לממש את הבטוחה ולקבל חזרה את כספיו, תהיה לו האפשרות לרכוש דירה אחרת במחיר השוק הנוכחי.

הוראות חוק המכר (דירות) (הבטחת השקעות של רוכשי דירות), התשל"ה-1974 (להלן: "חוק המכר"), קובעות כי במקרה שכספי רוכשי דירות הובטחו באמצעות ערבות בנקאית או פוליסת ביטוח, ובחוזה המכר לא נקבעה שיטת הצמדה לגבי מחיר הדירה, יש להצמיד את הכספים שהובטחו כאמור למדד תשומות הבנייה. 
לאחר תיקון 9 לחוק המכר, שקבע כי ניתן יהיה להצמיד למדד תשומות הבנייה רק חלק מהכספים שהרוכש ישלם למוכר בעד הדירה, התעוררה השאלה האם הבנק המלווה וחברת הביטוח נדרשים להצמיד את הכספים שהובטחו בערבות בנקאית או בפוליסת ביטוח, לגביהם הרוכש לא שילם הצמדה למדד.
בהמשך לכך, פורסמה עמדת הממונה במשרד הבינוי והשיכון, ממנה עולה כי הוראות החוק בנוגע להצמדת כספים בחשבונות הליווי ובפוליסות, לא השתנו בעקבות תיקון 9, כך שיש להחיל מנגנון הצמדה על כלל כספי רוכשי הדירות, המופקדים בחשבונות הליווי או מובטחים בפוליסת ביטוח. כאמור, הדבר נכון לפני תיקון 9 לחוק המכר וגם לאחריו. 
אביעד פרידמן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון: "משרד הבינוי והשיכון ממשיך לשמור על רוכשי הדירות בישראל בכל מקום בו הוא נדרש לעשות כן."
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה